Valborg bläää

Ja usch det känns med Valborg som att då ska man hitta på något speciellt. Jag funderar vad jag brukar göra under Valborg och jag tror jag brukar gå ut då. Hmm det har jag absolut ingen lust med nu utan jag spar mig till festivalen. Det hade ju som kanske varit kul att åka någonstans,men nej det blir nog inte så.

Idag var jag & Teodor i Gällivare med mor. Jag är i akut nöd av kläder och det var ta 2 betala för 1 (inte på reakläder) så jag hittade två toppar. jag ska göra så att jag ska köpa lite eftersom så till slut bordeman ju ha lite att välja bland fast då kanske man lessnar på det man köpte först?

Supa säger jag också Matilda fast jag sa det idag på mammaträffen och då lät det så grovt:-) så jag sa först supa och sedan sa jag "eller jag menar dricka" hehe du vet ju hur fin i kanten jag är:-)

Imorgon har de lovat 15 grader och blir det inte så blir jag RIKTIGT besviken.

Just ja de där räkningarna ska ju betalas, måste göra det i morgon och deklarationen måste ju göras så jag får pengar innan midsommar (har du gjort det Matilda?).

Grr de hade skickat mina linser först idag så lär ju inte få de till imorgon grr får väl gå med mina glasisar då.

Lite bilder på Smilla Lilla som för övrigt är en mycket lättskött hund.Stackars hund jag tycker det 'r skönt då hon sover och jobbigt när hon är piggg och glad och vill busa. Igår blev hon duschad och fick nya kläder. Hittade inget kort på min pappa med Smilla trots att jag vet att jag ska ha ett,hmm det måste ha försvunnit.

Nej nu ska jag ta och kika lite och sedan sova.Imorgon blir det en långpromenad.

image76Matilda med Smilla.



image78Tobbe med Smilla

image79Mamma med Smilla.


image80Mommo med Smilla & Teodor.

/Sofia

Supa?

Blä har tråkigt. Imorgon ska jag och Lina åka till Bollnäs en sväng. Sen på kvällen blir det feerre :) Å till helgen med. En tjuvstart på sommarsupandet alltså. Haha nu blir väl alla galna på mig för att jag säger SUPA. "Men Matilda, supa ska vi inte göra, vi ska ju bara smutta lite vin" Eller typ "Festa kanske, men inte supa"
 
Haha!

För mig är Supa samma sak som festa och smutta. Bara ett annat ordval. Så det så.

Vi skulle grilla och så. Men vi kanske blir at my place. Får se får se. Grilla i en park i så fall. Ska bli kul hur som helst.

- Ready Steve?
- Andy?

(Är det så? Vet inte, inte så lätt att höra vad Lina P säger alla gånger, trots att hon har sagt sådär i 100 år, med dryg röst haha)

Sofia, jag är fortfarande sugen på en egen blogg.....



/ Matilda


Mitt hjärta är ditt att förstöra

Nu kom Lina hit, ska gå och sola så man får lite färg :)

Kolla på den där youtube-filmen jag har lagt in några inlägg tidigare. Helt underbar. Jag blir så glad. Och lite avundsjuk!

/ Matilda

Kläder från Ellos

Hallå!

Har ganska nyss vart ute och gått. Har kikat runt lite på Youtube också. Men nu är det dags för en tur på gymmet.
Ska köra armar, mage och rygg tror jag. Eller armar och ben. Får se hur det känns. Inte axlar ialla fall, känns sen armhävningarna igår!

Sen blir det att laga mat. Är vrålhungrig!

Har beställt kläder från ellos igår. Detta har jag beställt, och även den här fast en vit. Ville ha ljusrosa eller ljusblå men fanns bara i enorma storlekar. Får se hur dessa blir. Kul med lite nya kläder :)

Nu gym.

/ Matilda


Ingen långpromenad, men däremot.....

*Ut med Smilla *Möta mommo på Hemtex. Det var faktiskt första gången som jag gick in dit & blev inte så impad.* Var på Intersport. Köpte skor till Teodor, svarta Adidas strl 18 som han fick ta på sig direkt:-) * In på Lindex * Gick till Monsters men stängt* Gick hem & ut med Smilla*Till fotoaffären och hämtade ut dopkort som jag tagit förstoring på. * In på Sportiaden och kollade om det fanns någon tänkbar cykel att köpa, fanns ej. * Hem.

Hmm det kändes som att jag gjorde fler saker, men nu när jag skrev det så var det ju inte så mycket, nåja jag har kanske glömt någon vända. Ja just ja! Var ju och letade vantar till mig,vilket var anledningen till att vi överhuvudtaget gick på stan idag. Hittade på Exit för halva priset, men kostade iaf 249 kronor. Jag är hur som helst trött och helst i benen.

När vi kom hem kom gammelmommos granne Sara och hälsade på och hon var här 2 timmar & lekte med Teodor,vilket han uppskattade:-) Badade gossen, tvättat kläder, plockat undan, sett Andra Avenyn, hängt kläder, duschat och bytt kläder på Smilla och nu sitter jag här.

I morgon blir det Öppnis och sedan träff på Rost, ska bli skoj! Jag vill inte att min gosse ska bli stor, men det är klart att på ett sätt så vill jag ju det då det är så underbart att se honom utvecklas för varje dag som går. Nu klappar han händerna på kommando fast inte när han är less:-)

Några saker som Teodor verkligen älskar och som finns här hemma alltså: mitt hår, mobiltelefoner (de ska vara riktiga), sin hammare, Gogoboken, Smilla, blöjor (rena blöjor), salvtuber, sin hårborste, min tandborste, smulor på golvet, fjärrkontrollen, banan, stationära telefonen ja en massa annat också, Just ja Smillas matskål och vattenskål:-(

Nej nu ska jag ta och ladda refillkortet till mobilen.

Sov gott!
/Sofia


Love this cover

Denna cover hittade jag på Mikaelas blogg. Helt underbar! Love it! Lyssna och ni kommer känna er så lyckliga. Trust me.



Mums filibabbbbbba!

Det var nog på grund av denna video som jag och Lina klarade att slå vår tid på löpningen. Vi slog vår bästa tid med 45 sekunder! 22.40 är nya bästa tiden. Gimme more!

Nu Outsiders sedan blir det att kika film:) 100 höjdare är ju idag med men ska se den på web-tv imorn.

/ Matilda

You shook me all night long!

Tjoho!
Idag har jag vart och käkat lunch med Sanna på Furan. Svingod sallad :) Sen åkte jag hem och skrev en dikt hehe. Tog bara 20 minuter, högst, så det var skönt!

Sen tog jag en promenad på ca 45 minuter. Hade tänkt ta den på morgonen men det blev ändrade planer ;)

Sanna slutar skolan vid tre så då ska vi troligtvis åka och kika på Dollar Store. Finns väl bara skrot där men kul ändå.

Klockan 18 är det springning på pingisen. Orkar inte egentligen men skönt att röra på sig. Men kommer aldrig slå den där förbannade tiden. Absolut inte idag, känner det i kroppen. Men men.

Ringde Tobias nyss. Han hjälpte mig hur man lägger upp videor från Youtube och hur man gör länkar, tack!! Får se om jag klarar det själv nu!

Ska börja med att länka till en låt med AC/DC. Fan, riktigt skön. De sjöng den på körslaget i lördags. Det bor nog en liten smygrocker i mig trots allt.




Mm, lyssna och njut.

Nu ska jag ut. Sanna hade slutat så hon ska hämta upp mig! Byeeeeeeee!

/ Matilda

Bara ett litet inlägg.

Hejsan!
Jag hade inte tänkt skriva nu utan hade tänkt stänga av och gåoch lägga mig, men kan ju skriva lite iaf. Idag har jag & Teodor på morgonen haft besök av gammelfammo & efter det gick vi på en liten promenad. Kl 14 var det dags för konfirmation i Jukkas kyrka. Det var riktigt fint, men såååå trångt. Nog är Jukkas kyrka fin, men jag föredrar Kiruna Kyrka. Den är så klart mer rymlig samt att den känns så mäktig.

Konfirmationen tog drygt en timme och Teodor skötte sig jättebra. Vi träffade en liten flicka som hette Elma och som var 8 månader. Hon va mycket större än Teodor men hon vägde visst över 4 kg när hon föddes, nåja sånt kan ändras vilket jag är ett levande bevis på. Efter kyrkan var vi hemma hos Ekmans på fika, riktigt roligt och gott fika. Söta pojkar har de, Sebastian,Jonatan och Benjamin. Efter fika handlade vi på ICA och sedan hem. Gammelmommo blev kvar hos oss och såg på "Sanningens ögonblick" med oss. Jag gillar verkligen det programmet. Det känns som om jag hade kunnat vara med, men nej jag hade aldrig fixat det. Det vet jag.

Såg på vädret och de har lovat plus 10 imorgon,fatta härligt! Så imorgon har vi inga planer,men är det så fint väder går vi så klart ut. Vi hade tänkt gå och bada, men inte om det är superfint väder.

Brr sitter här och fryser så ska ta och krypa ner under täcket.

Får se jag tänkte försöka låta Teodor sova hela natten i spj'lsngen,fårse hur det går.Jag brukar alltid lyfta över honom till min säng under natten, men vågar knappt det mer. Han är så himla rörölig och är jag trött på morgonen så är det ju farligt. Tänk om han ramlar ner, huvaligen.

Nej nu sova.
/SofiaTeodor på konfafika hos fam. Ekman.

Sanningens ögonblick

Jag kollar på Sanningens Ögonblick på 5an nu. Så jävla hemska frågor! Helt sjukt. Hade absolut inte vilja va med där. Inte för att man har något att dölja kanske men det är sjuka frågor de ställer alltså. Alltid hittar de ju något smaskigt att bita i! Nu är frågan "Anser du att din pappa har splittrat din familj?" Kul att svara på en sån fråga när hans pappa sitter i samma studio. Shit pommes frites!!

Han svarade ja. Pappan har tårar i ögonen :(

/ Matilda

Haha, denna är bra.

Nu förstör jag hela bloggen med listor. Men jag tycker jag ska få göra det. Är ju synd om mig idag. Läs detta :)


Du vet att du lever på 2000 talet om.....


1. Du går på fest, sätter dig ner och tar PLayahead/MSN/Lunar bilder.





2. Du har inte spelat kort med riktiga kort på flera år.








3. Anledningen till att du inte håller kontakten men dina vänner är för att de inte har MSN/Playahead/Lunar.








4. Du letar hellre i hela huset efter fjärrkontrollen än trycker på knappen på TVn.








6. Din kvällsaktivitet är att sitta vid datorn.









7. Du läser det här och nickar och fnissar.







8. Du tänker på hur korkad du är för att du läser det här.









9. Du missade nummer fem för att du var för upptagen.












10. Du scrollade upp och kollade om nummer fem fanns.








11. Och nu garvar du åt att du är dum i huvudet.


/ Matilda

Gillar listor ;)

Namn: Matilda
Födelsedag: 2 April

Hemstad: Kiruna
Ögonfärg: Blå
Hårfärg: Ljusblond
Längd: 1.61
Höger/Vänsterhänt: Höger
Värsta vana: Dricker Pepsi Max varje dag. Inte så farligt enligt mig själv men man ska väl inte dricka light-drycker. Men men.
Stjärntecken: Vädur

Sko stlk:
34
Är dina föräldrar skilda: Mm
Kär?: Jaa
Skor idag: Vita Reebok
Din svaghet: Hm, svaghet? Kanske missförstår nu men är ganska känslig och brist på självförtroende ibland.
Dina rädslor: Spöken, småkryp och mörker
Mål för det här året: Hm, jag hade som mål att det skulle gå bra på SM men det sket ju sig. Så får väl ha att bli av med lite fett och blir mer vältränad :) Gym är ju så skoj.
Det första du tänker på när du vaknar: Ska jag ta sovmorgon?
Dina bästa kännetecken: Mitt skratt
När går du och lägger dig: Ganska tidigt men somnar oftast sent ändå, typ 12.
Mest saknade minne: Finns många minnen. Kanske när det var klart att jag vann riks top 12. Jag vart så otroligt glad.


Favoriter

Färg: Svart och gul
Mat: Fläskfilé, tacos och lax
Sport: Bordetennis (inte just idag men i vanliga fall)
Djur: Hund
Glass: Glass med chokladsås
Godis: Choklad tror jag
Affär: Bik bok, en ny favorit.
Sallad: Ost- och skinksallad på Brända.
Skådespelare: Clint Eastwood
Låt: Omöjligt att svara på.
Bokstav:  M
Nummer: 2 och 8, gillar 1 också ;)
Tuggummi: Stimorol, hm, vet ej namnet men de smakar tandkräm ;p
Helgdag: Lördag
Årstid: Sommar
Tandkrämssmak: Spelar inte så stor roll.
Radiostation: Rix FM
Parfym: Hm, vet inte. Brittans den där lila luktar gott, kanske lite för starkt ibland dock.
Doft: Herrparfym luktar gött ;)
Kroppsdel på motsatta könet: Ögon men muskler är grejer, ingen speciell kroppsdel. Snygga benmuskler är ju fint :)


Vänner och livet

Vad vill du bli när du blir stor: Rik
Hur vill du dö: Usch, vill inte svara..
Vem av dina vänner är mest lik dig: Jag tror jag måste svara Ulrika där, har inte umgåtts så mkt nu de senaste åren men när vi umgicks förut så tycker jag att vi var lika, till sättet iaf :)
Vem är högljuddast: Dalle eller jag själv :p
Vem får dig mest att skratta: Sondell, Pidde, Jon, Blomman och Knadde :p
Vem har du känt längst: Johanna
Vem är blygast: Hm, jag vet inte.
När grät du mest: När jag var som mest ledsen.
Den bästa känslan i världen: När allting är positivt, när det går bra.
Värsta: När man förlorar och när allt går dåligt!!
Vart vill du bo i framtiden: Spelar inte så stor roll bara jag har det bra
Om du fick ändra en sak på dig själv, vad skulle det vara: Hemligt för tillfället
Hur länge tror du att du kommer leva: Hoppas på länge!


Har du någonsin

Varit kär: Yes
Blivit dissad: Jodå
Rymt hemifrån: Nä, håller inte på med sånt trams
Föreställt dig ditt ragg naken: Haha, nä
Skolkat: Jadå
Sovit utomhus:
Gråtit i skolan: Hm, tror inte det
Spytt i skolan: Nej
Velat bli modell: Nää
Gjort något riktigt dumt som du skrattar åt idag: Haha ja en hel del
Sett en död människa: Jupp
Druckit alkohol: Jajamän

Ätit sushi: Nej!
Varit på scen: Ja
Snattat:  Nej, aldrig
Varit full: Jajajaja
Retats: Hahah mm, men bara på skoj :)
Blivit nerslagen: Nej


Du?

Svär: Ja, mest när jag förlorar.
Sjunger bra: Nää
Dushar dagligen: Ja, oftast 2 ggr.
Tycker att du är attraktiv: Nää det tycker jag inte
Kommer överens med dina föräldrar: Jepp typ alltid
Gillar åska: Nä, det är ganska obehagligt
Spelar något instrument: Nej
Äger en iPod: Yes I do
Går till kyrkan: Ne, men tycker det är mysigt att sitta där och relaxa
Sover med gosedjur: Nää
För dagbok: Nej, eller bloggen då
Dansar i regn: Nope
Sjunger i duschen: Ja, typ alltid


Vem var den senaste personen:

Du nuddade: Hm, måste ha vart Johan Eriksson, satt bredvid han i minibussen igår kväll
Du pratade i tfn med: Lina
Msnade med: Lina
Du kramade: Sondell
Du skällde på: Hm, skäller inte så ofta på folk. Var nog mig själv.
Sportade med: Hm, tävlade i SM igår. Det var väl inte direkt med någon snarare mot.


Senast du:

Skrattade: Igår
Grät: Igår
Filmen du såg: Drömbilden
Tuggade tuggumi: Nyss
Drog ett skämt: Igår

/ Matilda


Suifare i final

Både Sondell och Hampus är i final i 20, skitkul:) Får se vem som tar hem det. Tror det blir jämnt :)

Nu ska jag kolla TV all day long, sen kanske gym.

/ Matilda

Skitsport

Usch vad trist det är med pingis ibland. Jävla skit.

Nu ska jag ut och gå, handla mat och sedan sitta och kolla massa repriser hela dagen.

Hoppas det går bra för alla som är kvar i tävlingen, dvs Sondell, Hampus, Jon och Jens. Hoppas på två suifare i finalen i 20 :) Håller tummarna!

/ Matilda

Första pimpeltävlingen.

image74

Trött i benen.

Fy vad trist Matilda, men tänk att du är missnöjd över att åka ut i kvarten på SM.Själv tycker jag att det är hur bra som helst, men vet att du bara är nöjd om du blir 1:a så för din del var det ju tråkigt:-(
Nu sitter jag här framför datorn efter att ha sövt en övertrött gosse samt plockat undan efter dagen.

Idag var vi i Stenbacken på pimpeltävling. Jag brukar vara med varje år och det är verkligen kul! Vädret är man dock beroende av och idag var det SOL:-) Vincent lånade ut sin fjällpulka till Teodor så han sov i den hela tävlingen, ungefär 3 timmar.En sådan måste vi oxå köpa oss. Just ja en i vårt "gäng" fick en fisk så undrar vad hon vann. Tänk att man aldrig lyckas få fisk på tävlingen, men det handlar nog mkt om tur och det har jag nog inte.

Efter tävlingen blev det pizza.Det va supergott och jag vet inte när jag åt det senast. Ikväll har det inte blivit så mkt,men sett lite på Körslaget. Nu sitter jag väl här en stund och sedan lägger jag mig. Imorgon är det dags för Sebastians konfiramtion i Jukkas kyrka och efter det fika hemma hos dem.

Nej nu surfar jag vidare.

Sov gott!

/Sofia

Övik

Hej! Skulle vilja vara i Ö-vik nu:-( eller inte nu, men imorgon och på lördag för att se Matilda spela SM.
Ikväll har jag varit på ljusparty med Annika,WIlgot, Siv och Marie. Det var en intressant kväll och inga pengar gick det, men ska köpa ljus längre fram, kokos eller kaffedoft eller ngt sånt liknande.

När jag kom hem var det full fart på gossen, men nu sover han djupt. Själv ska jag gå in nu på HM:s sida och beställa kläder då det är kris gällande det. Dock inte till Teodor där det istället handlar om överflöd. Svårt att välja vad han ska ha på sig då han har så mycket och svårt att välja vad jag ska ha på då jag har så lite.

Imorgon gäller det att vara 8 på Parkskolan då vi har styrelsemöte och därefter går vi till Öppnis och leker av oss eller Teodor:-)

Sov gott

/Sofia


Bussen från stan

Sitter i minibussen på väg till Örnsköldsvik. Fått låna Qviddes grymma dator ;D Vi var nyss i Sundsvall är väl i Ö-vik om typ två timmar.

Hm, nu har jag inget mer att säga haha.

Sanna när jag kommer hem ska jag visa lite mer moves hahaa :P

/ Matilda

Mätt

Hejsan! Sitter här med Teodor i famnen som just nu ålarsig som en orm så inte så lätt attskriva direkt. Idag har det varit soligt och fint så vi har varit på en långpromenad, skönt!

I morgon är det fredag och planerna är först styrelsemöte sedan öppnis och efter det 1-års kalas hos Isabelle.

Fy vad mätt jag är. Åt korv & makaroner & innan jag lagat till det åt jag efterrätt då jag va så hungrig och ej kunde vänta på maten.

Kul att se att Teodor förstår ord, När jag säger "vart är vovven" tittar han jämt på Smilla eller så vänder han blicken mot sängen där Smilla brukar ligga. Säger jag däremot "var är mamma" fortsätter han bara att leka så han har inte kommit på ännu vem mamma är:-) eller så tycker han att jag är tjatig.

Nej det här går inte längre måste underhålla lillis. Är tillbaka senare ikväll.

/ Sofia


Blondin? Yeah!

Alltså. Jag tror verkligen inte att det har något med ens hårfärg att göra huruvida man är smart eller inte. Och jag brukar inte driva om det. Och absolut inte om min egen hårfärg eftersom jag är tokblond. Men. Jag måste erkänna att jag hade problem när jag fick den här en gång i tiden. Inte på att dra ett streck men att förstå vad den gick ut på hahaha. Pinsamt men sant. Där var en liten hemlighet om mig själv.

image73
Svårare än vad man kan tro...

Nu ska Tony bjuda mig och Sanna på mat. Jag som fan är mätt. Jaja, sitter fint ändå ;) Bussigt av honom.


 / Matilda


Grym dröm :)

Haha, alltså ibland har man bara för härliga drömmar. Oj oj oj säger jag bara. Riktigt kul. Helt sjukt hur man kan drömma vissa saker egentligen, men det är kul. Mm.

Linas dröm var inte heller riktigt normal ;p

Snart SM! Ont i magen.

Ska och möta Sanna nu. Jag som hade tänkt packa i lugn och ro men icke sa nicke ;P

Var på anställningsintervju idag också hehe. Fyfan vad hemskt. Det är verkligen nån som matar pengar i mig när jag är nervös. Min mun är fan igång hela tiden haha. Nämen det gick rätt bra tror jag.


<3
image71

/ Matilda

Snart SM

Snart är det dags för SM i Örnsköldsvik. Jag är riktigt nervös! Jag vill så gärna att det ska gå bra. Det vore verkligen underbart. En stor dröm! Skönt att få lyckas :) Vi åker imorgon kl 18.00. Gaaah, ska försöka inte tänka så mycket på lottning och sådant. Men har bra seedning och hoppas jag lyckas hålla den, men det blir svårt. Jaja, nu får det va nog. Inte tänka mer på det!

Fyfan, dom dränkte mig i vatten nyss. Usch. Nu är det krig! Man ska inte mucka med mig! ;)

Jaja, nu ska jag duscha. Byeeeeeeeee.

/ Matilda

Kört Bettan ;)

Hola!

Kom nyss hem från en biltur med Sanna. Har även tränat och vart tränare idag. Fick iaf köra Bettan ganska mkt hehe. Gick helt okej ;P Vart lite skraj när polisen körde efter mig huuur länge som helst. Glömde fan att använda blinkers också. Usch, jobbigt sånt där!

Nu ska jag och hämta tvätten. Sedan matchpass.

SM till helgen. Ska bli skoj!!

/ Matilda

Helvete!

Heeelt sjukt. 23.56 blev det idag. Ändå öka vi som fan på slutet. Jag fattar inte. Pidde måste ha sagt fel tid första gången, det går ju inte att slå den !!!!! För jag tyckte inte vi sprang sååå fort det gången. Men men. Keep on working.

/ Matilda

Springer, å blir kanske arg.

Nu ska jag ut och springa med Lina. Ska slå den där jävla tiden. 23.25, igår fick vi 23.45. Jävla skit. Återkommer med resultat.


Karlsson

image68Jag har köpt ny mössa till Teodor. Ser ut som Karlsson på taket med propeller på huvudet:-)
/Sofia

Typiskt,grr!

Det är helt otroligt.När jag sätter mig ner & skriver ett lååååååååångt inlägg om vad vi gjort idag & vad vi ska göra imorgon och där jag utförligt beskriver allting så försvinner det,buhu:-( Orkar inte skriva om det så ni får en liten sammanfattning.
 
Jag hade döpt inlägget till " inne i en aktiv fas" eftersom jag och Teodor är i full gång hela tiden.Idag har vi varit till Poikkijärvi till min moffas grav, men tidsoptimist som jag är hann vi bara vara där en kvart så jag hann inte skotta & göra iordning utan det får bli en annan dag. Efter det klädparty hos Linda och Evelina i Jukkas.Det var roligt och jag köpte en sak som jag inte kan avslöja här. Efter det handla på Ica,middag hos AK och Peter, kvällsgröt, Andra Avenyn,läggdags Teodor. Nu sover Teodoroch jag ska ta och äta något samt packa in varor i kylen.

I morgon blir det kl 09.00 att besöka mitt jobb tillsammans med Madde & hennes lilla Elsa som redan hunnit bli 3 månader. Efter det öppnis och efter det blir det att köpa konfirmationspresent till Sebastian samt 1-års present till Isabelle som ska ha kalas på fredag. På Öppnis har de visst sånglekar vilket Teodor kommer att älska. Igår upptäckte jag ytterligare en favoritsång " Trollmors vaggsång" Åh vad han skrattade när jag sa "buff,buff"

Klart att Teodor vill gå till lekparken! Han har ju fått hink,spade,vattenkanna mm av mormor:-)

/Sofia

Nu äta ngt och sedan kika lite tv. NU sparar jag inlägget innan så det inte försvinner igen.

Miss ya, Teo!

image67
Moster saknar sin gooooosiga gullunge! Men till sommaren ska vi ses varje daaag. Gå till lekparken och kolla på alla barn. Hehe. Oj, jag lät ju lite äcklig där haha. Mena bara att det är ju kul för Teodor att träffa kompisar. Han kanske är lite liten då men ändå roligt säkert, om vi får gå för Mamma Sofia? ;)

/ Matilda


Don't stop me now!

Har nyss kört lite bil, det var najjs :)

Löpningen gick okej men 20 sekunder senare än förra veckan. Måste träna mer så jag slår tiden. Kul när man har ett mål. Och jag blev faktiskt arg när jag misslyckades! Dålig förlorare som man är.

SM till helgen. Hoppas att det går bra. Semi är ett mål. Men guld lockar ju mest ;) Hehe.

/ Matilda


How to?

Hmm, jag har ingen koll på framtiden nu alltså. Eller jag vet att jag ska jobba i sommar, å resa till Thailand. Men där emellan då? Jobba i Söderhamn? Jobba i Norge med Lina? Jobba i Kiruna? Man tjänar ju lätt bäst i Norge men är inte speciellt sugen på att åka dit faktiskt. Sen pingisen också, hur ska det bli med den? Är ju kul att spela.

Gaaaaah.

Snart löpning med pingisen, fyfan. Känns omöjligt att slå förra veckans tid. Men måste försöka. Åtminstone få lika. Absolut inte sämre. Men lutar åt att det blir så. Är trött nu också.

Tänker på Boddan, skulle vilja vara i Kiruna och göra dig glad. Men du får komma och hälsa på mig. Och i sommar ska vi ha det underbart :)

Mamma ringde nyss, hon sa att det trots allt bara var en månads uppsägningstid på lägenheten. Så om jag säger upp den innan sista april så slipper jag betala hyra i juni & juli. Vore ju kanon. Men får se.

Nu lyssnar jag på Dunka mig gul och blå med Frida. Hm, jag måste erkänna att jag gillar den lite smått...

Du gör mig glad :)

Nää, nu ska jag gå igen. Hoja, funderar på att göra en egen blogg snart! Sofia och allra helst Tobias är ju såååå dåliga på att skriva. Känns ju som att jag inte har något liv när det bara är jag som skriver haha. Kanske ligger nåt i det där påståendet...

/ Matilda

Nytt utseende.

Hoppas inte Sofia och Tobias blir arga på mig nu, men jag har ändrat look på bloggen. Jag tycker att den vi hade innan var jättefin och söt och rar men det var så jobbigt att läsa vad som stod. Texten var så liten. Men det borde inte bli några klagomål?;) Sofia brukar ju "go with the flow" lr va det heter ;) Och Tobias skriver ju knappt här nåt mer!! Illa!

Vad mer kan jag säga?

Jag har lust att skriva nåt roligt men har brist på idéer. Erin Brockowich är en förjävla bra film. Såg den i lördags tror jag det var, eller fan, var nog fredags. Alltså kaxigare än vad Julia Roberts är i den filmen kan man fan inte vara. Störtskön!

"Nu råkar det vara så här att jag tycker att jag är snygg. Så länge jag har en röv och inte två så har jag vad jag vill på mig..... Du kanske borde tänka på vad du har för slipsar."

Eller när en "kollega" säger. Oj, jag trampa visst på någons fot här. Eller som man nu säger. Hm, är något speciellt uttryck. Då säger hon:


"Det är allt du har. Fula skor och klumpiga fötter." 

Haha blir en aning grymmare på engelska och när någon annan berättar, jag har en förmåga att ta död på det roliga.


/ Matilda


Pepsi Maxiii

Sitter här å käkar rostat bröd och dricker pepsi max (....) Ska iväg å träna nu!

/ Matilda

today,

Idag har vart en prima dag. Väldigt skön! Träning, fint väder och trevligt sällskap :)

Jag snacka med Sara igår, kanske blir att hälsa på henne i mitten på augusti i USA. Skoj skoj!

Nu är jag hemma hos Lina. Hon är nere och krubbar. Sen blir det att handla lite frukost och kika TV.

Byeee

Dagens låt - All lovers hell - Kristoffer Åström. Svinbra.

Jag hoppas verkligen att det gick bra för The Coloured Office Paper denna helg!

>Simply the best<


/ Matilda

Flickan i källaren

Flickan i källaren, sämsta filmen genom tiderna. En gubbe som juckar med en porslinsdocka. OCH SÅ VIDARE.

SÄMST !!

/ Matilda


Tjuv? Jag?

Låt oss säga att du är inne i en butik. Helt plötsligt får du en tanke - tänk om dom tror att jag håller på försöka sno saker!

Du kanske tänker "Hur ska jag bete mig för att dom inte ska tro att jag är en sådan usel människa? Kanske ser det bättre ut om jag ser mer obekymrad ut? Ska jag kolla mer på henne? Kanske be om hjälp för att få bort alla misstankar? Ber jag om hjälp kan de ju knappast tro att jag är nära att begå brott. Åtminstone för ett tag. Jag måste gå sakta ur butiken så de inte tror att jag är stressad. Å sen när jag är utanför den också, jag får inte stressa iväg. Jag måste ge dem chansen att springa efter mig och be mig visa innehållet i mina fickor."

Ja, är det så här. Då är du ganska lik mig. Alltså jag har aldrig snott någonting i hela mitt liv. ALDRIG! Inte ens en godis från lösviktshyllan. En gång skulle jag försöka. Det var jag och ett gäng kompisar. De ville visa mig tjyyyvarnas lömska värld. En efter en snodde en godis och gick obekymrat vidare. Då var det min tur. Med darriga steg gick jag fram till godishyllan. Men på grund av min nervositet så stötte jag till en hög med öl. De for ned på golvet och gick sönder. Massa godis blev förstörda. ICA hade nog tjänat mer på att jag hade snott den där godisen. Nu blev ju flera lådor godis ölfyllda. Men hur som helst. Jag snodde inget!

Hur kan jag då få dessa tankar? Jag blir helt sjukt nervös. Jag får ont i magen bara för att jag får för mig att butiksbiträdet tror att jag är en skurk.

Nåja. I brist på annat så.

/ Matilda


Tacooo,

Idag har jag tränat och sedan vart och käkat på Tacobaren, det var najjjs!

Nu måste jag försöka sova lite. Är svintrött. Fast är lite sugen på en skön promenad.

Idag blir det att hänga lite med Sanna tror jag,

Büe

/ Matilda


Tvätt & Städ.

Fan jag städar ju alltid, eller jag säger att jag ska städa men gör det typ aldrig. Som nu. Nu städar jag. Ganska bra av mig att kunna sitta här och skriva medan jag skurar golvet. Kanske borde vara med i Talang? Grrrrr. Nu måste jag försöka.

/ Matilda

Banangröt, mums!

Jepp, då har man limmat och ätit banangröt. Det är faktiskt riktigt gott. Så här gör man:

Blanda 1 dl mjölk, 1 dl vatten, 1 dl havregryn och lite salt. Låt det koka upp. När det kokar har man i en halv mosad banan och rör om. Klart! Behöver inte ens ha nån sylt. Svingött.

Jaja, ska och träna nu. Sen kanske gym om jag orkar.. Tvättstuga at 15!

/ Matilda

Shine!

Jag som inte skulle sätta mig framför datorn nu. Så svårt att gå bort från den! Ska ta och städa i badrummet.

Köpte nyss en ny ansiktskräm från Apoteket. Hoppas den är bra. Jag hade jävla tur, den var utgående så var typ halva priset för den. Dessvärre synd om den nu skulle vara riktigt bra och jag vill ha fler. Men får väl köpa på mig ett lager i sådana fall.

image64

Clinidem Skin Balance Moisture Boost Gel Cream

/ Matilda


Nothing,

Har precis tränat. Gick inte speciellt bra, blää. Eller så svårt att beskriva. Spelet var okej men kändes ändå dåligt. Får se, kanske känns bättre tonight.

Nu ska jag ta och laga mat. Blir nog lax. Har ätit pasta och tomatsås i en vecka nu så dags att byta.

Sen blir det att städa, som fan.



Så fin bild. Skulle vilja ha den på tavla.


Lina & Jag, friends foreeever :)

/ Matilda

Snygg tunika :)

Nu fick jag såklart fram länken. Hoppas det blir en länk nu? Vet inte riktigt om man behöver göra nåt mer än så här. Hur som helst, min snygga tunika. Nu får ni inte härma mig!!

http://www.ellos.se/DetailPages/DetailPage.aspx?categoryid=23212&productId=199055&SellingFlag=SearchText&SearchBackLink=

/ Matilda

Good morning!

Hellooo!

Nyss vaknat, håller på äta frukost och limmar. Ska och träna.

Tänk vad fort allt kan vända, från att vara från botten till toppen.. Fast iofs så är det en del som känns jobbigt fortfarande, i alla fall i fråga om framtiden. Men det löser väl sig antar jag.

Nä, Sofia, jag tror inte jag har den. Men minns att jag har lånat den. Kolla at Pappas place. Är den inte där så har jag inte den.

Vill resa, och shoppa.. :( Känner verkligen behov att bara handla en massa skit hehe. Nädå, men fina saker. Jag vill bland annat köpa en jättefin tunika från ellos. Ska göra det till sommaren. Hihi!

Nu sitter jag och myser till Moneybrother - Nobody is lonely tonight, en av mina favvolåtar just nu.

Börjar sakna inlägg från min broder!!!



/ Matilda

Vafan!

Jag har ju sökt extrajobb på Radiotjänst AB i Kiruna. Igår ringde han därifrån och var väldigt intresserad av att ta en intervju via telefon och så vidare.. Å jag vart jätteglad för det känns som ett riktigt trevligt jobb dessutom behöver jag jobba massor. Men i alla fall, så skulle jag ringa nu på morgonen strax efter 8.. Å så gjorde jag det, men då ska de börja "kursen" den 21 April, och jag har SM samma vecka. Så hur mycket jag än vill så går det inte :/ Men han skulle prata med sina kollegor om de kunde göra ett undantag med mig så jag kan börja i början på maj istället. Visst, det blir stressigt, men verkligen värt det. Men jag tror inte det kommer att bli nåt... Han sa att de ville att alla skulle börja samtidigt. Nåja, får väl se. Annars sa han att jag kunde ringa dit i framtiden. Å det ska jag göra. Hur som helst så var han väldigt trevlig.

Blää.

Nåja, ska och träna nu.

Sprang igår förresten. Så jävla skönt!

Hundsuget finns fortfarande kvar, shoppingsuget likaså.

/ Matilda

Magsjukan tillbaka:-(

Jag ska börja med att svara på systers frågor:

1. Nej, Teodor kryper inte. Han har som kommit ifrån det lite nu när han är så mycket i sina båda gåstolar. Han förflyttar sig dock i sidled samt bakåt. Jag vet inte hur många gånger jag fått hämta fram honom då han hamnat under sängen:-)

2. Jag tycker Bichon Havanais är jättefina! Bolognese har jag då aldrig tidigare sett.Pudel är ju dock oxå en favvo, men Smilla slår alla rekord. Måste vara världens enklaste hund??

Idag efter att ha vairt på Frasses,ÖB,Coop och Jysk kom vi hem och jag gav som vanligt gröt till Teodor. Han var ovanligt pigg och jag satt honom på filten i rummet för att han skulle få leka lite innan läggdags och så efter en stund spydde han hur mkt som helst:-( Magsjukan är tillbaka, buhu stackarn så vi håller oss inomhus någon dag till. Jag trodde verkligen att den va borta, men så inte. Nu känner även jag mig lite illamående:-(

Ute vräker snön ner. Nu vill jag att det ska va vår & soligt väder.

Nej nu ska jag ta och plocka undan lite. Jag hade faktiskt tänkt skriva mer men telefonen ringde mitt i allt.

/Sofia


gemigenhundochenresautomlandsochpengarattshoppaför.nu

Fiiifaaan. Har tvättstuga nu, det är INTE grejer!! Idag har jag inte hunnit med så mkt. Tränat, gått till banken, handlat mat, lagat mat, duschat, tvättat.. Ja, en del ändå.

Ikväll ska vi springa på träningen, får se hur det går. Var ca 4,5 km. Inte så farligt långt med tanke på att jag sprang närmare 9 km med Lina förra veckan. Haha, usch. Men jag klarade det i alla fall.

När jag gick till banken idag så såg jag mina "barn" (träningsgruppen som jag har varje onsdag) haha, rätt sköna. Vråla Matilda och Champion ca 174 ggr! Eller om det var Champinjon? Mohahaha.

Åh, Björn Gustafsson är ju en stjärna. Helst när han blir Ovän med publiken och sedan ska vinna tillbaka dem. Eller när han spelar Brat. Sjukt kul.

Jag vill SHOPPA!

Å så vill jag ha en hund... ;( Vill ha en pudel, trodde jag. Men finns ju sjuuuukt många fina hundar. Bolognese heter en ras, believe it or not. Sen var det en, va hette den.. Bichon Havanais eller dylikt. Sweet. Viktigast med en hund är ju nästan att den är snäll mot barn. Tycker jag. Givetvis ska den vara snäll mot alla men barn kan ju vara lite klumpiga och så.

Vilken är sötast?

Bichon Havanais                     



VS




 

Bolognese



Hihihi, busigt.
Tänkte bara skoja till det så här i början på veckan! Jag är ju bara för tokig!!





Hunden Bolognese, ganska så lik Bichon Havanais.

/ Matilda


Yesterday!

Jahapp då har krogdebuten i Söderhamn år 2008 infunnit sig. Det var skoj igår. Blev väl en aning för mkt alkohol men det var svinkul ändå. Fan ska man supa så ska man. Men SÅ farligt var det inte. Jag hade koll som fan ändå:)
Vi var hemma hos mig ett gäng sen drog vi till JH.

Nu ska jag och Sanna göda oss med massa bakismat. Hörs later!

Sofia, kan Teodor krypa nu?

Walk the line är så jävla bra film. Joaquin Phoenix gör en bra insats! Han är ju fan bra på sjunga också.

Joaquin Phoenix, rätt så het va?:)


/ Matilda


En liten bild bara från idag på Teodor & Smilla.

image553

Fryser

Hejsan! Skriver ett litet inlägg innan jag ska krypa ner under täcket. Teodor sover redan sedan länge och detsamma gäller för Smilla. Jag sitter här och klunkar i mig vatten fast jag inte är vidare törstig och det är väl därför jag fryser oxå, brr.

Japp igår var jag på spinning, vilket var kul! Det var en som frågade om jag nu gjorde come back.JAg vågade inte säga att jag gör det för det har hänt såååå många gånger att jag gått en till två gånger och sedan igen om en månad, nåja allt har sin tid. Men det var hur som helst riktigt skönt att träna och blev pigg efteråt så jag kommer börja träna mer nu!

Imorgon är det dags för Wilgots dop.ska bli skoj! Känns faktiskt som en evighet sedan Teodor döptes och det är ju också det för det var den 13:e oktober.

Jag längtar till onsdag då jag ska klippa och färga håret samt att det även är träff:-)

Ikväll såg jag på Talang 2008. Faktiskt rikitgt bra program och många duktiga. Efter det var det " Berg flyttar in" och hon var ju och hälsade på Salming.Han verkar ju vara supertrevlig, men det är han säkert oxå. Jag såg honom vid påsk förra året på Östlunds:-)

Nej nu toabesök efter allt vatten och sedan sova.

Insider,

Haha, ingen skräll att Sofia dissar mina idéer :P Men jag kan inte hjälpa att jag vill plugga nåt sånt. Jag tycker träning och kost är skitkul :D Men får väl se, är ju ett tag till dess. Pluggar man till exempel till hälsopedagog finns det säkert ändå rätt många jobb man kan få. Plus att man satsar allt mer på träning och hälsa ju längre fram man kommer i tiden.

Har tränat nyss. Fyfan alltså, kroppen säger emot. Är heeelt slut. Tog en ipren i morse för det värkte i benen och magen å ja.. Tungt. Ska vila resten av dagen tror jag.

Måste plugga lite och även söka ett extrajobb till sommaren.

Såg insider igår. Alltså vilka typer det finns här i världen! Skrämmande!!!

Nu dusch..

/ Matilda

Ohhh Kirunafestivalen!

The Hives, Sahara Hotnights, Håkan Hellström, Ola.. Blir bra grejer på Kirunafestivalen i år! Håkan Hellström blir underbart. The Hives var riktigt bra när jag såg dem i Piteå för LÄNGESEN så nu är de nog ännu bättre :) Sahara kanske man  ser, är ju coola. Ola är snygg.

/ Matilda

Jobb inom hälsa/träning/kost...?

Ja det blev inte så mycket till promenad. Gick till biblioteket och satt där i några år kändes det som. Läste i lite intressanta böcker :)

Alltså, ju mer jag tänker på det desto bättre känns det. Jag tror jag vill arbeta med antingen kost eller träning. Eller både och! Hälsa liksom. Sanna ska ju plugga till Hälsopedagog i Gävle men jag vill nog inte plugga där tror jag. Jag ska nog inte börja plugga till hösten men är ju ändå bra att söka ifall att saker och ting skulle ändras. Det blir aldrig som man tänkt sig eller hur? Jag ska be Sofia hjälpa mig med det där. Leta utbildningar och sånt. Jag tror hon är bra på det? ;D Men seriöst, ett jobb med träning och sånt. Jag älskar ju träning så det borde ju va det perfekta jobbet för moi? Jag vill nog inte bli idrottslärare iaf. Men typ jobba på ett gym eller vad som helst. Vore ju skitkul. Dietist kanske, men det är nog ganska så svårt att få jobb och så. Säkert svårt att komma in på det också eftersom jag tror det bara finns i Göteborg.

Jaja, nu ska jag ta tag i hemmet lite.

Adioooos Amigos.

/ Matilda


Slitsamt,

Blää är trött. Jobbig träning nu på morgonen men det var kul också! Har precis duschat och ätit lunch (tonfisk och pasta). Men blev inte direkt mätt hehe. Nåja, det får duga! Ska snart gå ut och gå. Sen blir det att diska och städa lite i köket. Träning halv 7 ikväll, vill träna men vet inte. Den är så seeen. Kanske vilar. Men får se. Snart SM ju. Måste träna som fan till dess!!

Just nu spelas Tanken som räknas - Lars Winnerbäck i köket. Den är greaaat. Men favoritlåten just nu är Hanna från Arlöv - Nationalteatern. KYSS MIG DÄR BAK SA HANNA! En annan favorit är Allt som var ditt - Säkert!, den blir man ALDRIG less på.

Nää, nu får de va nog. Jag är lite sugen på att bli personlig tränare. Men kan man jobba som det eller är det bara ett extrajobb??

/ Matilda

Åh nej!

Jag ser nu att det saknas en hel del text på mitt inlägg:-( Trist men orkar inte skriva dit det./Sofia

Ikväll gjorde jag någon glad:-)

Ja den person som jag gjorde glad var min mormor som var och hälsade på oss ikväll. Det hon blev glad över var två saker som hon fick av mig, ett par helt nya gångstavar som jag fått i julklapp från mitt förra jobb samt en halv Helgolandskaka som jag ändå tänkte slänga. Kul att man kan göra någon så glad.

Idag har Teodor sovit mkt efter att ha haft en jobbig natt.Han har haft ont i magen & inget jag gjorde hjälpte honom:-( Till slut somnade han efter att ha spelat "Us" med Celine Dion säkert 30 ggr. Pust det var en tung natt,tur att de så gott som aldrig förekommer. Nu ligger han då skönt & sover i sin säng.

Idag var vi först på stan och köpte fem myror är fler än fyra elefanterkläder. Inte för att det behövs mer kläder,men kunde inte hålla mig.Nostalgin tog överhanden så det blev ett par jeansshorts,en brun t-shirt och en brun solhatt. På lunchen träffade vi några ur mammagruppen och vi åt lunch med dem. Efter lunchen var vi en kort sväng igen på stan. När vi kom hem ringde en "stuggranne" och frågade om hon och hennes man fick komma förbi oss och det fick de så klart.Hon hade broderat en tavla till Teodor som hon ville ge till honom, snällt.Det var inbroderat hans namn och födelsedatum sat en säl med en boll. Vi satt en stund och surrade och drack kaffe med dem.

Ready,

Björn Axén volymtång är så sjukt bra. Kan inte fatta det. Jag borde ha köpt en direkt den kom ut! Men nu har jag en i alla fall och jag släpper den aldrig ;) Vill använda den varje dag men är nog inte så bra för håret.

Just nu har jag tvättstuga. Jobbigt men ändå skönt att få rent all smuts. Har läst ut Sophie Kinsella - En shopaholics bekännelser. Var ett tag sedan jag började läsa den men man har ju sina läsperioder. Igår hade jag mer än halva kvar så har läst ganska mycket nu :) Ska passa på att börja på en ny bok medan jag är igång. Tror det blir en deckare, hm vad hette hon nu, Marie Jungstedt kanske? Har ju iofs en engelsk bok också som jag tänkte läsa men tror jag väntar med den trots allt. Jag skulle ju läsa engelska böcker nu när jag är 21 år men har mer än 51 veckor på mig att göra det hehe. Man måste börja med en mjukstart!

I morse skulle jag ha tränat pingis, eller rättare sagt, jag skulle ta en morgonpromenad och sen träna pingis. Men det vart inget av det. Hade lite huvudvärk men största anledningen var väl för att jag kände mig så slö. Det är SJUKT tråkigt väder här i Söderhamn. Regnar som fan.

Nänä.

Nu en dusch kanske. Lite onödigt eftersom jag ska träna kl 6 men vill använda tången hehe. Eller får se hur jag gör. Måste laga mat också, dryyygt. Blir nog kyckling och ngn slags sås. Inte riktigt sötsur men sån där uncle ben's. Fast ett billigare märke hehe. Och äggnudlar. Det är väl nyttigt? Eller kanske inte. Ingen aning. Kyckling är nyttigt iaf.

Byeee.

image54
Jag och Björn = Friends forever

/ Matilda

21,

Jaa, då var man 21 år gammal. Shit vad tiden går fort. Den 2 April blev jag 21. Då sa jag att det skulle bli ett bättre år än mitt år som 20-åring. Det har jag inte upplevt ännu iallafall. Den här veckan har vart riktigt jobbig. Usch. Nåja mer om det sen.

Onsdagen var bra i alla fall. Jag fick jättefina presenter av syskon, föräldrar, mommo och vänner. Tack så mycket! Jag köpte mig en Björn Axén Volymtång för lite av pengarna som jag fick av mor och far. Jävlar vad bra den är! Guds gåva till människor med tunt hår.

Andra saker jag fick:
* Smycken
* Dusch & Bad- grejer
* Sagan om ringen-böckerna
* Walk The Line-filmen. Typ en samling med 3 DVD-skivor. Löööw den filmen!
* Knallrosa neccesär, svinbra eftersom smink är en stor del av mitt liv ;)
* Bed Head produkt. Skitbra, luktar gött och gör susen med håret,

Jaa, blommor, pengar mm. Fick en hel del bra grejor:)

Nåja, jobbig vecka men hoppas det blir bättre. Jag har bestämt mig för att uppnå ett mål. Har haft det flera gånger men nu ska jag sträva efter det och göra mitt bästa för att nå det. Det är väl det som gör att jag orkar vara lite positiv. Alla är ju nere ibland.

Men nu ska jag sluta tycka synd om mig själv! Ska se positivt. Och till syster Sofia, fråga ingenting om nåt för jag orkar inte prata :P Du har ju en förmåga att bry dig rätt mkt hehe. Men om det är nåt så säger jag det.

Är hos Lina nu. Har vart och sprungit ca 8-9 Km blääää va jobbigt men men.

Ska duscha, sen plugga. Sen gym kanske om jag orkar.

Byeeeeeeeeee.

Förresten, som 21-åring ska man visa att man är vuxen och att man passar in på 20-årsnivån. Därför gick jag och lånade en bok på engelska på biblioteket. Det är väl sånt vuxna gör?

/ Matilda

RSS 2.0