Nyhet!

Bara så ni vet så har jag idag 29/3 börjat träna igen,drygt 9 månader efter Teodors födelse.Inte en dag för tidigt! Nu blir det andra bullar!!! (har iofs sagt det tidigare)
/Sofiahehe

Morning

Hejsan! Sitter här framför datorn med en hund i famnen och en gosse som springer runt i sin gåstol. Idag är det lördag och jag har ingenting planerat så får se vad vi hittar på,alltid blir det något iaf. Jag hade tänkt att vi skulle gå ut och promenera i solen, men der ser mulet ut:-( Blir väl ändå att gå ut en liten sväng.

Teodor har börjat vakna tidigare nu än förut så vi är i farten tidigt.

Annars i veckan har vi hunnit vara med på 2 kompisträffar, en hos Isabelle och en på Rost. Alltid roligt att träffas. Igår var vi på stan och letade present till moster, men hittade inte det som jag tänkt köpa:-(, men men det löser sig.

Idag känner jag för att köpa någonting nytt, i klädesväg alltså. Vi ska ju på dop snart och då iaf vill jag ha ngt nytt på mig så blir väl att gå och inhandla någonting. Oftast brukar det bli Lindex eller Jc och då barnsidan:-) Tänk att jag tidigare inte köpt ett plagg på Lindex och nu är det nästan bästa affären här i stan alltså.

Idag fick jag DN:-) Det är min kära bror som fixat så att jag f¨r den i 3 månader. Fatta vad mycket det är att läsa i den så när Teodor snart sover fm ska jag ta och läsa igenom den. Jag är dålig på att läsa tidningen, men däremot bra på att se nyheterna på tv så jag hänger med iaf.

Nej nu slut för denna gång.
Teodor på kompisträff hos Isabelle med en majskrok i högsta hugg.

/Sofia


nej:-(

NEJ vet ni vad som hände. Jag kämpade trots tomhet i huvudet och fick till ett litet inlägg, men så försvann det:-( jag orkar bara inte skriva ett nytt.En bild på stugan i Sevujärvi.

Återkommer någon annan gång.Sov gott.
/Sofia

Kiruna, Sthlm, Söderhamn.

Tillbaka i Söderhamn nu. Har vart i Kiruna i ca en vecka..Nästan lite mindre till och med. Lina följde med upp, var najs! Vi flög till Sthlm i morse och gick på stan där hela dagen. Så nu är jag svintrött!

Imorgon kommer mamma på besök.. :)

Lite bilder från veckan


Drog fram tomtemasken och visade hur det ska gå till på dansgolvet ;)

Lina och Jag, lite sne bild :P


Renarna på skoterleden på väg till Sevojärvi


Mammas Barbietårta ;)


/ Matilda


Tskalita!

...Betyder trött på japanska, säkert felstavat men men :p Jag är riiiktigt trött nu. Jag och Lina är uppe i Kiruna. Igår vart det utgång och idag med!! Ska ta och hoppa in i duschen sen ska vi laga gooood mat.

Andra Avenyn är verkligen svinbra.



"Maybe I´m addicted
I'm out of control
But you're the drug that keeps me from dying...
Maybe I'm a liar
But all I really know
Is you're the only reason I'm tryin'

I'm wasting away
I've made a million mistakes
Am I too late

There's a storm in my head
And it rains on my bed
When you're not here

I'm not afraid of dying,
But I am afraid of losing you"

/ Matilda

Vänskap: en manual [krönika]

I torsdags visade filmstudion Min bäste vän (2006) på Arenan. En söt, lustfylld berättelse om antikhandlaren François som i de inledande scenerna nådde insikten att han inte hade några vänner alls - i två timmar fick publiken sedan följa den knubbige herrns sökande efter själsfränden, som visade sig vara vänlige men nervöse taxichauffören Bruno. Hur som helst fick filmen mig att fundera kring min första tid på universitetet, och hur jag då oroade mig för Den Stora Ensamheten.

François fann sin vän. Hur vanliga dödliga, som inte började sina liv på pappret hos en välvillig manusförfattare, lyckas med mödorna kan emellertid ingen FF-knapp i världen avslöja. Att skaffa vänner är nämligen svårt, precis lika svårt på ett universitet som i övriga världen. Big Brother-effekten som leder till varaktiga relationer genom tvångsumgänge fungerar inte riktigt under de två timmar man sitter i samma rum som kamraterna - när lektionen är slut splittras illusionen av enhet, och de lämnar salen för att söka upp sina karlstadskompisar från barnaåren. Vad gör en blyg Sorsele-flicka åt sådana odds? Eller den introverta smålänningen? Vad kan någon av oss göra?

Jag bläddrar i Jonas Anderssons (doktor, Karlstads universitet) avhandling Rivalitet, våld, revolt, som innehåller hänvisningar till antroposofen René Girard, och hoppas finna svar på frågan. Girards teori om vänskap visar sig dessvärre vara en smula hardcore och inte särskilt tillämpningsbar för medelstudenten. I sammandrag: att härma medmänniskorna är ett allmänmänskligt beteende, och kan också sägas vara det som för samhället framåt. Barn lär sig till exempel av att kopiera sina vänner och de vuxna (som många nutida undersökningar visar).

Kim och Ola får ge oss en fördjupad bild av innebörden: Kim möter Ola och bestämmer sig omedvetet för att vara som han, att ta efter Ola på alla möjliga sätt. Dessutom vill Kim ha allting som Ola vill ha. Detta kallar Girard för det mimetiska begäret (mimesis är grekiska för imitation). Såhär kan Ola förstås inte ha det. Kim har börjat vistas i Olas kretsar, anammar sitt beteende efter Ola, säger gött mos! på bred västgötska - Olas oerhört populära punchline i kompiskretsen - och har på sistone dessutom gjort närmanden mot Olas flickvän Ritva. Gossarna blir rivaler, och vänskapen i gruppen knakar i fogarna.

Enligt Girard är det så fiffigt förskaffat att konflikten mellan Kim och Ola kan lösas genom en syndabocks entré i berättelsen. Det här händer utan baktankar hos Kim och Ola; syndabocksmekanismen är nämligen automatisk, och en direkt anledning till att grupper består. En oskyldig person utanför gruppen blir helt enkelt lastad för den fientliga stämningen och efter att stackaren blivit avlägsnad (läs: dödad) mildras läget i kretsen omedelbart. Det onda som nästan klöv banden är nu borta, åtminstone bakom pannbenen. Kim och Ola kan gott kramas och likt Humphrey med bifogad polis vandra ur bild, signalerande början på en underbar vänskap.

Så, där har ni paketlösningen, studenter. Härma, irritera och begå sedan kallblodigt mord - efter det är saken biff. Friends forever, som Vitamin C lallar i Graduation.

Right ...

Skribentens något klyschigare råd: ta't lugnt, vänner som förtjänar titeln dyker till slut upp vare sig du vill det eller inte. Om du akut längtar efter umgänge finns det många kåraktiviteter att engagera sig med - du kan även försöka svälja allt vad överlevnadsinstinkt heter och kasta dig in i samtal med främmande människor. Men du, vad du än gör, ha för guds skull inte ihjäl någon.




[detta är alltså min krönika från det senaste numret av Citrus, Karlstads studentkårs tidning. Vad tycks?]

Förresten...


Karaktären Kim i Andra Avenyn är ju värsta söt. Eller?

Pinsamt om han är typ 15 år hehe. Men man vet ju aldrig med skådespelare. Han som spelar den där elakaste tonårskillen i skolan är ju hm, åtminstone 21 i verkligheten, å han spelar 16.

En skum sak med Andra Avenyn, kan tyvärr inga namn på skådespelarna ännu. Men de jag känner igen från tidigare serier/filmer har helt nya personligheter så känns skumt (nääähää!!), men jag menar typ som han den där elaka, han är ju svinsnäll i Ondskan och i Hiphip Hora. Samma gäller han som tillhör dumma gänget (som la i droger i Jossans glas) Han är ju egentligen snäll i den här serien men i filmen Säg att du älskar mig är han helt körd. Så känns lite skumt!!

Nåja.

/ Matilda


Andra avenyn.

Snart men ändå inte! Åker 00.50 idag eller imorn blir det ju och är framme 20.23 imorn kväll. Shit vad lång resa! Men värt det, absolut! Jag och Lina uppe i Kiruna, kan inte bli fel :)

Håller på kika på Andra Avenyn nu på svt:s hemsida. Är på avsnitt 6 nu, 1 miljon more to go. Nästan. Har inte bestämt mig för om jag gillar den eller inte men om jag känner mig själv rätt så kommer jag fortsätta kolla hela serien. Bara för att ha gjort det.

Har precis lagt in en tacogratäng i ugnen, gött mos som Pontus skulle ha sagt haha ;P

/ Matilda

Glad Påsk!

image45

/Sofia

Tvättstuga.

Nu ska jag ha tvättstuga, inte kul! Funderar på att gå och gymma nu direkt också så jag får det gjort men är inte jättetaggad på det heller.

Ont i nacken har jag också.

Haha tyck-synd-om-mig-dag med andra ord.


/ Matilda


Hej!

Nej usch jag skulle inte vilja byta och inte veta vad man ska göra av livet, men det ordnar sig till slut. Jag skulle i och för sig inte tacka nej till att vara yngre,åtminstone 3 år yngre eller något sådant fast jag skulle ändå vilja ha hunnit göra det jag gjort fram tills nu.

Idag har jag och Teodor varit inne på förmiddagen. Vid 14 tog vi oss ut och var och handlade och sedan kom en som heter Sara och hälsade på. Det är en liten 8-årig flicka som tycker om att vara hos oss. Hon är min mormors granne. Efter att hon varit och bla tittat på Scooby Doo & käkat hamburgare var vi till mormor på Lassa, som var jättepigg idag. Hon får nog komma hem nu vilken dag som helst, vilket hon ville göra nu direkt.

Nu ikväll har jag sett Andra Avenyn (kan inte låta bli fast det inte är hög klass på den serien). Nu sitter jag här och dricker varm choklad och ska nog strax ta och sova.

Imorgon står montering av bilbarnsstol ganska högt upp på listan.

Sov gott!En bild på den numera busiga Teodor.

Teodor har föressten blivit jättebusig och vild. Han knallar efter mig i hela lägenheten med sin gåstol och fort går det. Fick lite panik när vi var i Gällivare i lördags då Jonny som vi hälsade på sa: "Inte är det länge innan han börjar gå,han står ju jättestadigt" Klart det är roligt om han skulle gå, men det hinns och jag vill inte att han ska bli sååå stor så snabbt. Han är ju 9 månader om 3 dagar.

Jag ska följa dig genom eld och vatten!

Jag sitter här och lyssnar på webradio, svenska favoriter! Sarek - Genom eld och vatten spelar de nu. Längesen man hörde den :) Ganska kul ju, fin :)

image43



Börjar sakna inlägg från Sofia och Tobias, snart får ni inte va med!

/ Matilda

Hårförlängning?

Har städat ena garderoben nuu. Det var drygt men nu är det gjort. En kvar. Eller egentligen två. Men den andra känns omöjlig så den får jag ta tag i när jag ska flytta härifrån hehe.

Bläää, är trött.

Funderar på att göra hårförlängning, men är inte så bra på sådant. Undrar om det är värt det? Håret kanske blir väldigt slitet? Men skulle nog vara fint till sommaren. Men jag har ju rätt så långt hår (längre än axellångt) oj nu råka jag få kursiv text men verkar inte gå att ändra. Sen så har jag lite självfall, eller asså, inte lockigt heller men typ inte spikrakt, kanske blir problem om jag har löshår i? Hatar när det syns att man har löshår, är fan inte snyggt!

Fyller år snart, så därför jag funderar över vad jag ska önska.

Kanske hårförlängning, pengar, volymtång, bidrag till sista minuten-resa...Ja, svårt.

/ Matilda

Fundersam.

Nu sitter jag här och funderar över livet. Vad ska man göra? Jag vet inte alls hur jag ska göra med någonting. Nu till sommaren blir det att jobba i Kiruna. Men efter det då? Hur blir det med pingisen? Finns inga svar just nu. Jobbigt. Det tar på krafterna att gå ovetandes men det är ju bara jag själv som kan komma med svaren. Suck. Sånt som jag hatar. Men det brukar ju bli bra i slutändan ändå. Det är bara det att man är rädd för att välja fel.

Usch, orkar inte tänka.

Nu blir det att duscha, sen ska jag slänga allt onyttigt jag har här hemma, laga mat, och kika Heartbreak Hotel... igen.

Bye

/ Matilda

Trist

Hej jag vet att det är trist att läsa dessa tester, men jag kunde inte låta bli att göra ett till & inte är det kort heller. Nåja har just vikt in tvätt i garderoberna. Skulle se på tv innan läggdags men fastnade hit.

1. Hur gammal är du om fem år?
32
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Teodor
3. Hur lång är du?
158 cm
4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Jakten på Lycka
5. Vem ringde du senast?
Inga-Lisa
6. Vem ringde dig senast?
Mamma
7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
"Kommer förbi två så går vi"
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Skicka sms just nu.
9.Är dina föräldrar gifta eller skilda ?
Skilda
10. När såg du senast din mamma?
Idag
11. Vilken ögonfärg har du?
Blå.
12. När vaknade du i dag?
ca 08.30
13. Vilken är din favoritjulsång?
Tänd ett ljus - Triad
14. Vilken är din favoritplats?
Hemma
15. Vilken plats föredrar du minst?
Tandläkarstolen
16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
I ett fint hus.
17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Krokodiler under sängen
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Teodor idag som alla andra dagar
19. Hur stor är din säng?
140 känner mig som en kung iden!
20. Har du stationär eller bärbar dator?
stationär men vill ha bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig?
med
22. Hur många kuddar har du i sängen?
2 men sover bara på en

24. Vart har du bott?
Kiruna och Umeå
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
skor
26. Är du social?
Jo, det tycker jag!
27. Vilken är din favoritglass?
Gillar de flesta, men Magnum vit tror jag eller lakritspuck eller Top Hat:-)
28. Vilken är din favoritefterrätt?
Kladdkaka eller bananpaj
29. Tycker du om kinamat?
Jepps!
30. Tycker du om kaffe?
Älskar det!
31. Vad dricker du till frukost?
Kaffe
32. Sover du på någon särskild sida?
Ryggen
33. Kan du spela poker?
Jo, men är väl inte så bra
34. Tycker du om att mysa/kela?
ja
35. Är du en beroende människa?
Jo det är jag verkligen
36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Jo en, Vera
37. Vill du ha barn?
Jag har Teodor,men vill gärna ha fler, Har alltid sagt att jag ska ha 4 så vi får väl se...
38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska,tyska
39. Har du någonsin åkt ambulans?
nej
40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Bassäng
41. Vad spenderar du helst pengar på?
Kläder
42. Äger du dyrbara smycken?
jo det gör jag.
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Melodifestivalen
44. Kan du rulla med tungan?
nej
45. Vem är den roligaste människan du känner?
Hmm känner många roliga, men någon jag ofta skrattar åt är min mommo.
46. Sover du med gosedjur?
Nej jag har nog aldrig gjrt det
47. Vad har du för ringsignal?
"ping-pong song" tror jag den heter med Enrique Iglesias
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Ja det har jag, men jag har även slängt mycket,Min pojke använder bla min gamla vintermössa.
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Ögonen på grodan som är på min musmatta,
50. Flirtar du mycket?
Nej är urkass.Känner mig bara fånig.
51. Kan du byta olja på bilen?
Japp!
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
nej det har jag inte.Jag är rätt noga på att hålla farten.
53. Vilken var den senaste boken du läste?
"Män som hatar kvinnor" SUPERBRA!!!
54. Läser du dagstidningen?
Ja om jag lyckas få tag på den någonstans, Läser mest tv och familjeliv samt helgbilagorna.
55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Nej, men däremot på Goboken.
56. Dansar du i bilen?
Nej men sjunger
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
P3
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Handlingslista.
59. När var du i kyrkan senast?
Jag var på bröllop 16:e feb
60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Vänta nu...ja just ja Gunilla heter hon och var min lärare i SO: Stenhård!
61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
Hm en natt tror jag
62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig?
Min mamma som lagade middag idag.

/ Sofia

Slappardag!

Idag blir det att slappa. Skulle ha åkt till Gävle kl 7 i morse för att tävla men orkade inte. Istället steg jag upp strax före två. Illa men känner mig verkligen sliten.

Igår var det melodifestivalen. Jag och Lina gick och hälsade på hos Limpan och Stenberg, var några där som drack och så. Men blev inte så långvarig, jag var som sagt sjukt trött. Så gick hem och somnade i stort sett på en gång jag blundade.

Nu håller jag på att städa lite i väldigt segt tempo. Jag är sjukt seg! Satt i soffan nyss och bara kolla TV. Massa serier på 3an som jag aldrig sett förut men kunde inte röra mig haha.

Idag blir det en riktigt slappardag. Imorn börjar mitt nya liv med hälsa i fokus ;)

/ Matilda

Test

Såg att det fanns massa test på vår blogg, men lugn jag ska bara göra ett av dem. Blir lite väl långt annars.

Två saker som skrämmer dig


1. Att tiden går fruktansvärt fort.
2. Tanken att allt inte kommer vara som det är för evigt.

Två saker du har på dig just nu
1. Blåvitrandiga pyjamasbyxor
2.Blå pyjamasöverdel med motiv på (ett spökslott)


Två av dina favoritband/grupper/artister
1. Hmm lyssnar ju inte så mkt på musik men schlager säger jag på första.
2. Willy Clay Band

Två av din favoritlåtar (just nu)
1. Du är allt- Sonja Alden
2.Hero- Charlotte Perelli

Två sanningar
1. Jag har ett hetsigt humör
2. Jag älskar att vara mammaledig.

Två fysiska saker som du attraheras av
1. muskler
2. leenden

Två av dina hobbys
1. Läsa
2.träna

Två saker du verkligen verkligen vill ha
1. Nu vill jag ha cola eller mineralvatten för är såååå törstig. Soda Streamen blir min räddare.
2. Ett stort hus.

Två saker du tänker på just nu
1. Vad jag ska ha på mig imorgon
2. Hur gott det ska bli med vatten.

Två affärer du handlar (mest) i
1. ICA supermarket
2. Lindex

Nu ska jag gå och kika på Lets Dance! Heja Tina och Tobias och nu för Karl Petter.

/Sofia

Och 2 till..

Har knyckt dessa 2.

Två saker som skrämmer dig


1. att jag vill ha ett jobb men inte kommer lyckas hitta något i denna stad.
2. att man så lätt kan falla för en påse godis.

Två saker du har på dig just nu
1. svarta mjukisbyxor
2. svart t-shirt med döskallar på, låter värre än det är.


Två av dina favoritband/grupper/artister
1. the colored office paper
2. jens lekman

Två av din favoritlåtar (just nu)
1. That is where I go - Sibel (sorgligt men sant)
2. And watch you go - The colored office paper

Två sanningar
1. jag har aldrig fel, även när jag vet att jag har fel vänder jag på det så jag har rätt
2. slösar alldeles för mycket (klämmer in en tredje sanning; jag kan aldrig bestämma något)

Två fysiska saker som du attraheras av
1. muskler
2. leenden

Två av dina hobbys
1. bordtennis
2. gym

Två saker du verkligen verkligen vill ha
1. allergi mot godis och andra sötsaker
2. koll på vad jag vill göra!

Två saker du tänker på just nu
1. hur kall jag är om fingrarna
2. hur jag ska lyckas bli slank till sommaren ;)

Två affärer du handlar (mest) i
1. ICA Alen
2. Lindex

Ett till test!

uppge din ålder: 21
vad åt du till frukost? en halv banan, sen åt jag den andra halvan.
är du snyggast på film, i spegeln, på foto eller irl? Hm, foto kanske, eller nä vette fan, i spegeln om jag är på bra humör kanske:)
har du en sax eller annat skärverktyg vid datorn? nope
vad var det senaste du klippte sönder? tror det var något matpaket, kanske grillkorvspaket.
hur kul har du på en skala? just nu? inte speciellt kul. Men i övrigt mycket kul.
varför är du inte vegan? Nja, borde nog gå till vegetarian först. Men dröjer nog ett tag det med.
hur många är online på din msn nu:  48
vad fick du med posten idag? Inegt. Såsom alla andra dagar.
använder du långkalsonger? Nej! Kan längta efter dem, när jag var liten hade jag såna, men nu orkar jag bara inte. Plus att man känner sig fetast i världen med dem. Konstigt egentligen eftersom de inte är tjocka ;p
nätlinnen? Neeeeeeeeeeeeej.
vem fick du senast en komplimang av? Hm, minns inte. Illa svar men vad ska man göra.
vart köper du dina kläder? Olika. Lindex ibland, JC, Vero Moda. Men gillar Gina och HM mest.
schysst film du sett nyligen? Jakten på Lycka. Var i och för sig i julas men den var grym som fan.
har du raggat på internet? Hm, nää, det tror jag inte.
hur bor du just nu? I en etta i Söderhamn, men troligtvis inte så länge till.
trivs du med hur du bor? Nja, vill ha större och mer stylat.
nåt övrigt att tillägga? Lina ringde nyss och jag ska snabba mig ut.
vad köpte du senast? Kycklingrulle på Amore
tycker du om dina grannar? Hm, känner dem inte.
har du blivit hotad via telefon? Nä, men däremot var det en som äckla sig.
 / Matilda

Lista

1. Hur gammal är du om fem år?
25(!!!)
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Sanna
3. Hur lång är du?
161 cm
4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Beowulf
5. Vem ringde du senast?
Lina
6. Vem ringde dig senast?
Lina
7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
Grattis på namnsdagen:)
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Skicka sms, helt klart.
9.Är dina föräldrar gifta eller skilda ?
Skilda
10. När såg du senast din mamma?
I söndags.
11. Vilken ögonfärg har du?
Blå.
12. När vaknade du i dag?
ca 08.30
13. Vilken är din favoritjulsång?
Tänd ett ljus - Triad eller All I want for christmas (när lilltjejen i Love Actually sjunger den, lööööv it)
14. Vilken är din favoritplats?
Sängen!
15. Vilken plats föredrar du minst?
När man är ute och springer och är dödstrött och inser att det är en lååång bit kvar, just den platsen är hemsk.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
I ett fint hus eller lägenhet, riktigt snyggt stylad vet dock inte vart.
17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Spöken och mörker.
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Hm, finns så mycket. Kan ha varit idag på träningen, eller så var det senare med Lina när vi var störda som vanligt haha.
19. Hur stor är din säng?
90 cm tror jag plus att den är trasig! Helt värdelös!
20. Har du stationär eller bärbar dator?
Bärbar.
21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Oftast utan.
22. Hur många kuddar har du i sängen?
En vanlig men tre bautastora prydnadskuddar. Brukar använda en av dem när jag sover. Huvudet ska vara högt uppe! Något som märks på morgonen när man är stelast i världen.
23. Hur många landskap har du bott i?
Två tror jag.
24. Vart har du bott?
Kiruna och Söderhamn.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Strumpor!!!
26. Är du social?
Jo, det tycker jag!
27. Vilken är din favoritglass?
Hm, gillar inte så mycket glass. Ibland är det gott. Kanske Sandwich eller 88:an.
28. Vilken är din favoritefterrätt?
Marängsvisch, Blåbärspaj eller kladdkaka ;)
29. Tycker du om kinamat?
Jepps!
30. Tycker du om kaffe?
Nej fyfan!
31. Vad dricker du till frukost?
Hm, Pepsi Max ;)
32. Sover du på någon särskild sida?
Magen!
33. Kan du spela poker?
Nja, utslagspoker och bluffpoker ;)
34. Tycker du om att mysa/kela?
Jaa, det är grejer :)
35. Är du en beroende människa?
Hm, ja det tror jag nog :P
36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Neeej, eller jo förresten, det gör jag.
37. Vill du ha barn?
Ja, såklart.
38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska, lite tyska och japanska (eller så inte hehe)
39. Har du någonsin åkt ambulans?
Nää, jag tror inte det.
40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet är ju finare men badar nog hellre i bassäng. Fiskar är så jävla vidriga.
41. Vad spenderar du helst pengar på?
Kläder, smink och parfymer :)
42. Äger du dyrbara smycken?
Jo, fast jag tappar oftast bort dem.
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Grey's Anatomy!
44. Kan du rulla med tungan?
Hm, förstår inte. Men efter att ha försökt så tror jag att jag kan lite, på mitt eget sätt.
45. Vem är den roligaste människan du känner?
Svårt att säga! Förut hade jag sagt en som kallas Vesslan men har inte pratat med han på år och dar! Men Pidde, Blomman och Jon är ganska så roliga!
46. Sover du med gosedjur?
Nepp.
47. Vad har du för ringsignal?
Typ en sån där rolig. Låter som en kör som säger att de ringer, lr nåt sånt. Men har typ alltid på ljudlöst så spelar inte så stor roll.
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Jo, lr mor och far har det.
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Min gardin.
50. Flirtar du mycket?
Nä, mest i fyllan haha men inte mycket då heller!
51. Kan du byta olja på bilen?
Verkligen inte!
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nepp! (Har bara haft körkort i några veckor så i såna fall vore jag inte så talangfull.
53. Vilken var den senaste boken du läste?
Läser en bok som heter Shopaholic just nu. Ville läsa en seriös bok, därför blev det den. Hohoho.
54. Läser du dagstidningen?
Nepp, har försökt men går inge bra. Hatar den där svärtan man får på fingrarna. Usch. Å så stinker dem!
55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Nej.
56. Dansar du i bilen?
Haha, kanske när det är någon bra låt. Bara gungar med alltså;)
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
RIX FM.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Tågtider.
59. När var du i kyrkan senast?
Torsdagen den 6 Mars blir det väl.. Torsdagen innan Andra chansen. Carola mm var där och spelade lite.
60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Just nu står det stilla men drar väl till med en klassiker; Åke. Men måste erkänna att Hasse hade sköna kommentarer.
61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
Hm, en natt väl.
62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig?
Sondell som tog bort lim från mina gummin, det var snällt :)


/ Matilda

Namnsdag!

Har precis gjort klart veckans plugg. Nu kikar jag på Heartbreak Hotel och dricker Pepsi Max. Idag har jag tränat, gick bra för en gångs skull. Sen har jag träffat Lina en sväng och sen vart med Sanna. Var och käka på Amore sen åkte vi runt i Bettan hehe ;)

Snart kommer Lina och troligtvis Pontus också! Imorgon ska jag tävla här i Söderhamn, Hälsingebocken. Hoppas det går bra!!!!!!!! Måste ha koll på nerverna :) Bara att kämpa på, ni får hålla tummarna!!!!!!!!

Jaja, det får räcka nu.

Har namnsdag idag förresten, ingen present har man fått :(

/ Matilda

Grey's!

image42

Grey's Anatomy är så bra. Manusstrejk nu ;/ Hoppas den inte håller i sig. Om den nu ändå skulle göra det så kan jag hoppa in som författare. Jag vet precis hur det skulle bli perfekt. Meredith & McDreamy, Izzie & George och Christina & Burke!



Haha, kollar på Morgonsoffan nu. Björn Gustafsson är ju great!


/ Matilda


Melodi melodi.

Fyfan jag är så jävla trött den här veckan! Helt sjukt! Kanske på grund av helgen som var, blev verkligen inte mycket sömn. Men man tycker ju att det borde försvinna. Idag har jag tränat halv 10 sen kom jag hem, tog en dusch och gick ner till tvättstugan. Så nu väntar jag på att den ska torka. Kvart i tre börjar vänner, och halv fyra ska jag se reprisen av det där programmet Morgonsoffan eller vad det nu hette. Björn Gustafsson ska ju tydligen vara med i det :)

Halv sju är det dags för träning igen, den är så sjukt sent! Man hinner ju somna innan man ens har börjat. Nåja, får väl se hur det går :) Ikväll ska jag se Private Practice, ni vet den där serien som handlar i Addison från Grey's Anatomy. Den är faktiskt bättre än vad jag trodde. Förra veckan var riktigt bra, då de hade förväxlat barn på BB. Hemskt.

På lördag är det dags för final:) Spännande som fan! Men Charlotte Perrelli är ju tippad vinnare, men jag vette tusan. Kan nog gå hur som helst. Jag måste faktiskt erkänna att jag gillar Sibels låt mer och mer. Trodde jag aldrig. Hon sjöng ju på Andra Chansen. Riktigt mäktigt när man var där faktiskt. Men jag är ändå arg för hon slog ut The Poodles och E-type, mina favvosar. Men hon sjunger faktiskt riktigt bra.

Hm, få se nu... Vilka är det som är med?

Charlotte Perrelli
Linda Bengtzing
Sanna Nielsen
Sibel
Christer Sjögren
Rongedal
Amy Diamond
Frida
Nordman
BWO

Jag tror det blir så här:

1. Charlotte Perrelli
2. Linda Bengtzing
3. Sibel
4. Nordman
5. BWO
6. Sanna Nielsen
7. Christer Sjögren
8. Amy Diamond
9. Frida
10. Rongedal

Haha, helt sjukt svårt att gissa.
Så här VILL jag att det ska bli:

1. Charlotte Perrelli

2. Sibel

3. Nordman

4. Linda Bengtzing

5. Amy Diamond

6. BWO

7. Sanna Nielsen

8. Frida

9. Christer Sjögren

10. Rongedal


Hmm, svårt när man inte har hört låtarna så mkt. Men men. Kommer nog ändra mig några gånger på bägge listorna!


Alltså så här borde i alla fall finalen ha sett ut.


Charlotte Perrelli

Häggqvist & Johnson

The Poodles & E-type

Patrik Isaksson

Therese Andersson

Sibel

Linda Bengtzing

Sanna Nielsen

Nordman

BWO


Lite grym final! Caracola & Ola har också vart bra. Sussie Tappers låt är också fin. Har vart en bra festival i år helt enkelt!



Frida & Jag på Melodifestivalen. Nu kommer hon säkert vilja att jag tar bort bilden, men jag tycker iaf att den var fin :)



Min fina inbakade fläta som Sanna gjorde medan vi kollade klart spyfilmen ;)


Boddan and Me innan vi rockade på Malmia.


/ Matilda




E-type & The Poodles.

Goddagens!

Har haft en låååång helg. Det har hänt mycket men har vart skoj! Ska skriva mer om helgen imorgon. Den innehöll bland annat Andra Chansen irl, coach till suifs brudar & dans till The Coloured(kan inte stava ;/) office paper. Svinkul har jag då haft.

Men mer om det imorn.

Idag har jag åkt tåg, försenat tåg!! Sen kom jag hem, städade, drog till gymmet och sen har jag umgåtts med Sanna. Vi har sett heeemska filmer ;) Nåja.

E-type och The Poodles var bäääst.

Ska se reprisen nu men kan ju inte va hälften så bra som det var live :)

/ Matilda

Sängen väntar.

Hej! Jag var egentligen på väg att lägga mig, men kom på att jag skriver ett litet inlägg först.
En ny dator skulle inte vara helt fel. Jag har på känn att denna kommer säcka en vacker dag och vad gör jag då!!??

Idag har jag & Teodor varit inne hela dagen och myst på. Teodor har inte haft någon feber så han har varit rätt pigg ändå. Jag ringde primärvården i alla fall eftersom han varit täppt så länge så imorgon ska vi få en tid dit. Det kan ju vara bra att undersöka om det är någonting och sköterskan sa att det är sååååå många som är sjuk just nu.
I morgon är plan A att gå på läkarundersökning och plan B är att handla. Jag har skrivit en lång lista på allt vad vi behöver. Numera måste jag skriva listor annars slutar det alltid att jag glömmer någonting. Toapapper & soppåsar är någonintg som ofta glöms bort.

Idag var sista delen av "Kungamordet" Sååååå himla bra, faktiskt den bästa svenska serie jag sett. Jag ska ta och läsa boken också. På tal om böcker så har jag idag läst rätt mycket. Jag bara väntar tills jag är klar med denna så jag får läsa andra boken (Stieg Larsson)

Nej nu dricka vatten och sedan läggdags.

/ Sofia

Nu har jag inte uppdaterat på ett tag, men...

... det är så att jag har införskaffat en ny dator av typen iMac, 2.8GhZ med 24'' bildskärm, och likt alla förälskelsers inledningsskeden är detta fruktansvärt intensivt. Jag spelar (World of Warcraft, Warcraft 3), jag drömmer storslagna drömmar (om det kommande Age of Conan), lyssnar på musik och ser på film som vore jag tokot (rekommenderas: Juno - oerhört, oerhört bra). Att skriva C-uppsats kommer bli en baggis så länge jag får göra det på min iMac (vilket jag får. En av ägandets goda sidor).

image36
Riktigt såhär ser Baby inte ut - jag har nämligen trådlöst tangetbord tillika trådlös mus. De stora linjerna stämmer dock. Datorn sitter i skärmen, så den tar inte mycket plats trots att den är fetstor så det förslår.

*

Annars har jag inte sysslat med mycket, åtminstone inte utanför den uppkopplade skärmvärlden. Läste ut Sven Delblancs Prästkappan i förrgår, fikade hos Aron samma dag, såg Star Trek II: Wrath of Khan med Martin, hade sojakorvsmaraton med min fru (18 korvar, det var ett vackert ögonblick) och läggdags har varit  först vid fyra på morgonen tre dagar i rad.

/ Tobias

Helgen 8-9/3-08

Ok bered er på ett låååångt inlägg (tror jag ialla fall)

Lördag 8/3-08
Teodor har fortfarande feber, men dock inte lika hög feber som igår utan nu är den nere på 38. Han ser inte kry ut, men är dock lite piggare. Jag & Teodor är bara hemma och tar det lugnt. Vi ser på skidor, Kalla blir 2.a :-)
Min mor lånar den här helgen ut sin lägenhet till Söderhamns damlag Div 1 (bordtennis) så hon bor under helgen hos oss. Jag lagar middag.Det blir en mycket stark kycklinggratäng. Det var gott, men inte någon favorit. Min mammas kompis Maria kommer också till oss vid fyratiden eftersom hon och mor ska på schlager.

Jag,mamma, Maria och Teodor sitter och surrar till dess att de tar bussen till Arenan. Själv ringer jag till min mormor och säger att hon gärna får komma och se på schlager med oss. När mommo hör att Teodor är vaken samt att även hunden, Smilla är hos oss kommer hon genast. Vi kan inte bryta en trend nu då mommo sett alla schlager med oss (det här året alltså) Mommo kommer och vi bänkar oss framför tv:n. Känns lite konstigt, men skoj att det är i Kiruna. Eftersom jag varit på genrepet känner jag igen de flesta skämten.

Fatta vilken besvikelse när inte Carola gick vidare:-( Jag höll på dem. Nåja nu håller jag i alla fall på Perelli i stora finalen eller BWO. Mommo gick hem vid 23 och då plockade jag undan lite samt surfade lite innan det var dags för sängen.

Söndag
Teodor hade lite feber i morse, men inte alls mycket och han ser piggare ut. När Teodor sover fm lämnar jag honm hemma med mamma som fortfarande är hos oss och beger mig till Sporthallen för att se Div 1 pingis. Min syster spelar egentligen i elitserien (Söderhamn), men då en är skadad i div 1 laget får hon hoppa in och spela. De vinner mot Juno IK (Avesta). När jag kommer hem har Teodor vaknat. Teodors farmor och gammelfarmor kommer och hälsar på en stund.

Jag har sedan tidigare lovat Gävles lag att köra dem till Jukkas för 100 kr per person. De är sex personer så jag känner att jag inte kan låta bli så lättförtjänta pengar och dessutom var de supertrevliga så var bara roligt, men det blev ju 4 vändor till Jukkas. Min mamma var med Teodor medan jag tjänade pengar.
När jag kom hem åt jag pizza och nattade Teodor som var såååå övertrött då han sovit dåligt på em. Mormor tog tempen på Teodor men ingen temp, skönt.

Teodor somnade vid 19 och jag har sett lite igen på schalger, Andra avenyn och sedan satt jag mig här. Jag känner mig rätt trött så ska nog snart ta och krypa ner i sängen.

I morgon ska vi ta en innedag eftersom Teodor haft feber samt att han har lite hosta på nätterna samt denna eviga täppthet i näsan. Jag skulle ringa och boka läkartid om det är så att han fortfarande är täppt efter fem dagars användning av nässpray. det kan vara polyperna, vilket jag själv haft mktproblem med. Jag säger det bara det är inte så enkelt att få i Teodor näsdroppar, men men det går och han blir arg.

Sov gott! Jag tänkte föressten färga håret ikväll eftersom jag sedan länge köpt hårfärg, men fegade ur. Det får bli någon annan kväll när jag känner mig mer impulsiv.

Smilla har funnit en ny favoritplats. Hon smälter bra in bland mjukisdjuren.

/Sofia

Coach & Andra Chansen.

Nu sitter jag här. Tjejerna har gått iväg till hallen nu. Själv så är jag på uppdrag. Ska köpa blåbärssoppa och bananer åt Louise, måste göra allt för mina aspiranter haha, skoja :)

Ska ta och gå på ICA nu, de öppnar 10. Sen blir det sporthallen hela dagen.

Andra Chansen ikväll!!!!

/ Matilda

Schlager!!!

Jaha då har jag äntligen fått gå på schalger Live. Jag är helnöjd även om det bara var andra chansen. Det var så roligt tyckte jag och jag ser fram emot att titta på det imorgon också. Bäst var helt klart Carola och Andreas och sedan Sibel. Carola är superbra så länge hon inte öppnar munnen för att prata :-)

Det jag blev förvånad över & som var lite trist var att det inte var fullsatt utan istället ganska lite folk, konstigt. Måste bara klaga på en sak till och det är dessa skömt om hur kallt det är i Kiruna. Säkert tycker övriga Sverige att det är roligt, men själv är jag less. Nåja ngt skämt om kylan gick väl hem hos mig också. Det var faktiskt svinkallt vid flygplatsen -25 C

Idag har jag och Teodor varit hemma då han har feber och är allmänt hängig. Vid lunchtid kom Jenny & Pelle och hälsade på oss och Teodor fick av dem ett par supersnygga och bra solglasögön. Jag som letat efter sådana:-)
Jag och syster var sedan på stan och letade kläder till kvällen, Matilda lade undan säkert fem stycken olika. Effektiv som jag är provade jag första bästa & köpte sedan den:-) Just ja när Pelle & Jenny var och hälsade på värmde jag bullar åt dem i micron. Det var ju jättebra förutom att när jag skulle värma middag åt Teodor var bullarna kvar i micron (ca 5 timmar senare)stenhårda. Stackrarna fick inga bullar:-)

Brr vad jag fryser. Jag ska snart ta och lägga mig jag med. Ska ta och sätta ut annons på min balklänning på kiruna cc. Jag tänker att det är ju helt onödigt att den bara hänger i garderoben & dessutom passar den nog inte mer.

Lite bilder här från kvällen:

Christian & LisaBenny,Madicken & Jenny.

Ska föreställa E-typeSussie Tapper som var lite nervös första framträdandet.

I morgon ska jag nog ringa hit min mormor så får hon komma och umgås med oss.

Sov gott!

Tobbe & Mikaela det känns så längesedan jag såg er. Såg ju Tobbe i julas, men känns ändå så länge sedan, saknar er.Kram. Tobbe du får börja bli bättre på din pixbox så jag blir lite uppdaterad.

/Sofia

Det börjar verka kärlek.

Kiruna Radio är bra just nu. Spelar enbart Schlagermusik. Men när Det börjar verka kärlek - XXX spelas 2 ggr i rad (!?) blir man lite fundersam. Detta skedde tidigare idag också, men då med ABC - Anna Book.

Jaja, ska väl inte klaga för mycket.

/ Matilda

Upptagen.

Jag har såå boring. Var nyss och handlade frukost åt brudarna som ska bo här ihelgen. Hoppas den duger! :) Tiiidigt i morse var jag på anställningsintervju, eller hm, ska man riktigt kalla det så. Hon ville träffa oss i alla fall. Så nu har man sommarjobbet klart. Blir att städa på sjukhuset. Kanske inte världens roligaste men grymt bra arbetstider plus att det var massa 87:or som ska jobba där så blir förhoppningsvis ett roligt gäng!

Vad har jag mer kvar att göra?
* Följa med syster på stan, hon ska på genrepet ikväll så ville köpa sig något nytt. Jag ska kika åt mig själv också för imorgon kommer jag inte hinna handla.
* Gå på Systemet och inhandla några alkoläsk.
* Gå förbi och hämta lite grejs hos fader.
* Plugga..... (Det har jag kunnat göra hela veckan men har skjutit upp det och har absolut ingen motivation nu heller) Kommer säkert bara ta en halvtimme när jag väl kommer igång men det är just det där med att komma igång som är så svårt.
* Tanka bilen som slukar bensin.
* Hämta suif-brudarna från tåget.
* Hämta Frida från Hotell E10an, det enda som inte ligger i centrum haha. Sjukt kul.

Sådär ja, det är en hel del. Kanske bäst att sätta igång. Får väl göra det där jävla plugget då så det är klart. Ska möta Sofia om ca 20 minuter. Vore underbart om jag hann färdigt med det. Önsketänkande! :P

Just ja, ska ut med Smilla också. Hoppas hon fryser så mycket så hon kissar direkt *Mohhahaha*

/ Matilda


Andreas Johnsson vs Mc Dreamy

Alltså Andreas Johnsson var faktiskt riktigt snygg live. Mycket snyggare än på TV. Eller så är det bara jag som har varit blind! Jag är hur som helst helt förvånad av att jag tyckte det. Typ när han var i kyrkan igår så ba "Kolla!! Andreas Johnsson!! Fy fan vad snygg!!" och fort fram med kameran haha. Sen tjata jag om det hur länge som helst. Stackars pensionärer (genomsnittet på åldern i kyrkan var omkring 86)



Andreas Johnsson.. Här är han ju inte så snygg! Eller hur? Skumt det hära.

Snygg eller inte. Ingen kan mäta sig med Patrick Dempsey aka McDreamy.



Nä, nu ska jag sluta tjata om kändisar som är snygga haha. 14 år gammal kanske.

/ Matilda

Kläder till Andra Chansen?

Panik! Imorn är Andra chansen och jag vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig :( Jag tänkte kanske ta och köpa något men mamma har ju så mycket kläder så kanske lånar av henne. Men vet ändå inte. Jag provade något färglatt som var fint men jag blir osäker, har typ alltid svart på mig, allra helst när jag går ut. Så kanske inte trivs i det. Men eftersom det är Schlager kanske man borde satsa på lite färg. I och för sig så ser de flesta artister ut som om de ska på begravning efter framträdandet så jaa. Svårt!

/ Matilda

Brr

Hej! Jag fryser som bara den, hurv,Ändå tog jag just en kokhet dusch. Kanske håller jag på att bli sjuk. Teodor är då sjuk.Han har feber:-( Han vill sova hela tiden förutom nu på kvällen då det tog ett bra tag att natta honom. Det var inte så länge sedan han somnade.
I morgon blir det att vara inne, men hoppas febern gått ner. Han hade iaf 38,4 nu på kvällen & han ser inte alls kry ut.

Idag har jag verkligen upptäckt att min lillasyster är så himla klok, helt otroligt klok. En egenskap som hon har är att hon är helt coollugn även vid jobbiga situationer. Själv beter jag mig som ett asplöv :-) Så var det även i pingis. JAg skakade och Matilda var superlugn.Inte konstigt att hon slog mig när hon va,ja hur gammal va hon 14 kanske?? Det var inte kul kan jag säga.

Nu hör jag Teodor låta lite i sängen, stackarn.
Han har fått en ny leksak idag av mormor (Teodors mormor) En svart pingvin med bollar i och som låter som om den är på fest när man slår till den. Rolig grej:-)

Nej nu ska jag lägga mig brevid så han inte vaknar.

/Sofia

Musik musik.

image25
En liten del av Kirunas fina kyrka. Så coolt när det snöar sådär också)


Nu sitter man äntligen ner i soffan framför 52 tums TVn(eller vad det nu är, nåt på 50 i alla fall) och ser på Privat Practice. Jävla sorglig. Det var två bäbisar som hade blivit förväxlade på BB så nu var de tvugna att "byta" tillbaka. Nästan så jag grät. Dessutom var det inte ens förväxling, det var en av papporna som hade gjort det med flit eftersom hans riktiga bäbis var sjuk. Nåja.

Idag har vart en riktigt härlig dag. Jag har vart ganska så stressad men det har vart grymt kul. Jag tror det var för att jag slog på Kiruna Radio på morgonen när jag höll på fixa mig. Blev verkligen uppåt! Gyllene skor med bröderna Herreys har aldrig varit så givande som den var idag, jag minns till och med att jag tänkte att den låten är ganska så djup ;D

Först vaknade jag upp hos Teodor och Sofia igen. Sen begav jag mig hemåt för att duscha och så. Sen gick jag och käka kinabuffé med Anton, trevligt! Efter det gick jag hem och städade lite. Sen skulle jag hämta Bodil från tåget. Tog typ 18 år att ta bort all snö från bilen eftersom jag inte hade något borste eller så. Blää. Efter det gick vi och käka på Brända och sen begav vi oss till kyrkan för att beskåda Carola. Det visade sig att det även var Nordman, Andreas Johnsson (Han var heeeelt sjukt snygg live) och sångaren i The Poodles. Bert Karlsson befann sig också på plats. Detta uppträdande var gratis entré på. Helt sjukt. Kanske därför hela Kirunas befolkning var där. Jag och Bodil trodde vi var smarta som gick i tid. Var där typ 18.15, det var verkligen inte "i tid". Hamna typ sist i kön. Men ändå fick vi typ bästa platserna. Tredje raden, de två första raderna var reserverade.

Det var riktigt fint men ljudet var värdelöst, lite pinsamt ändå. Men som Carola sa, det är ju inte det viktigaste.

Efter det gick jag till Sofia i kylan (helt sjukt kallt!!) och lämnade nässpray till sjuklingen Teodor. Sen skulle jag ta bilen och köra hem. Såklart så stannade den mitt på gatan. Men fick igång den till slut. Åkte till OKQ8 och skaffade mig en sån där borste. Så imorn kanske det inte tar 40 minuter för att komma iväg.

Jag och Boddan ska upp tidigt imorn. Måste nog stiga upp halv 7. Ska på ett möte angående sommarjobb.

Just ja, var och hämtade mitt körkort idag. Jävlar vad ljus bild! Och handskriften minimal! Men nu har jag det :)



Carola & en del av Nordman, Bert Karlsson(enda bild som vart helt okej haha, han ska då alltid lyckas den busen)

/ Matilda


Stress.

Ska iväg och hämta Bodil från tåget nu. Bara jag får igång bilen. Känner mig stressad. Mycket som ska hinnas med idag. Blir nog att se Carola och Nordman i kyrkan idag, kommer att vara smockat med folk!

/ Matilda

Feber.

Hejsan! Moster och Teodor håller på att busa i sängen medan jag sitter här framför datorn. Teodor har feber så vi kommer vara inne idag. Han är lite hängig och vill vara i famnen hela tiden.

Igår var vi på mamma/kompisträff hos Sara och Valdemar och efter det promenerade vi till Ellen som fyllde 6 år, men som var sjuk:-(  Det var roligt att vara på kalas och på träff!

Idag händer nog inte så mycket eftersom vi bara ska vara hemma, men jag har redan hunnit med en hel del. Tvättat, läst lite, diskat, ätit, städat toa (eller tvättställ åtminstone). Snart dags för lunch och Matilda ska gå på Brända och äta lunch.

Ska bli kul med schlager till helgen! Perelli måste ju ta hem det!! fast jag menar då stora finalen, men när det gäller andra chansen håller jag på Carola & Andreas samt E-Type & Poodles.


Något säger mig att jag kommer komma in hit fler gånger idag. Hej så länge.Teodors nya present av mommo som han älskar.

/ Sofia


Kläder från JC.

Jag är uttråkad. Funderar skarpt på att gå köpa de där kläderna på JC. Det är en svart (köper nästan bara svarta kläder nu för tiden) lång tröja med huva och dragkedja. Det sjuka är att jag har en sån från JC som jag köpte i somras. De stora skillnaderna är att den har gulddragkedja och ärmarna är långa. På den nyare modellen är det silverdragkedja och korta ärmar. Sen till den hade jag tänkt att köpa ett par leggins. De är svarta med lite grå prickar/fläckar. Tuffa. Men jag kommer nog bara kunna ha dem till den tröjan, och frågan är om det är värt det eftersom jag redan har en sån tröja (ungefär) och den har jag inte använt så speciellt mycket. Tröjan går på 399:- och leggins går på 149:- så är ju inte sååå fasligt dyrt. Men är inte världens rikaste student. Plus att jag måste nog köpa nå festkläder till helgen också. Ska ju på Andra Chansen! Sen så hitta jag en skitsnygg skinnjacka där också. Köpte mig en förra våren och det var nog mitt bästa köp någonsin. I och för sig borde den hålla ett år till men alltid kul med nytt. Finns en annan fin jacka där med. Vit med lite rosa och mörkblått. Kanske lite B men den var väldigt söt. Men nu var det faktiskt svarta tröjan och legginsen jag tänkte köpa.

Nåja. Hinner nog inte gå och köpa dem idag i alla fall. Om jag inte springer nu då.

Nej.

Orkar inte.

/ Matilda

Ermintrude.

Idag har jag först varit hemma hos Sofia och Teodor. Sov över hos dem. Vaknade av att Teodor drog i min hästsvans Kl 06.00. Jag som alltid säger att jag inte är det minsta håröm men börjar nästan ångra mig, jäääklar vilka nypor han har. Ont som fan ibland. Men han är så söt så han får dra så mycket han vill :)

Sen var jag med Maria på Brända och så gick vi och kikade i butiker. Hittade fina kläder på JC, det brukar jag typ aldrig göra. Vill ha något nytt till Andra Chansen. Men kanske måste ha något lite mer festligt än kläderna som fanns där, men jag vill ändå ha dem.

Jag har börjat läsa Sophie Kinsellas bok nu. Den är faktiskt riktigt trevlig. Böcker som gör att man skrattar högt för sig själv är kanon. Får se om jag kan lyckas beskriva det här bra, kommer väl inte låta nå roligt när man bara hör lite grann om det och inte känner till karaktärerna i boken men gör ett försök, åtminstone jag kommer ju le åt det jag skriver...

Det är en tjej, huvudpersonen, Rebecka Bloomwood. Och precis som titeln på boken säger så är hon en så kallad shopaholic. Nu råkar det vara så att hon har hittat en sviiiinsnygg scarf i butiken "Denny and George" och de har rea vilket de aldrig har! Så nu måste hon köpa den. Men först ska hon på en presskonferens (hon arbetar som journalist på en Ekonomitidning), när hon är där kommer hon på att hon har glömt sitt Visa-kort på kontoret och hon kommer inte att hinna dit innan Denny and George-butiken stänger och tänk om någon skulle hinna köpa hennes scarf före hon själv? Nej nej nej det går inte. Hon frågar sin kompis om hon kan låna pengar men det kan hon inte göra. Och hela publiken hör samtalet. Luke Brandon, en rik ekonomisnubbe, lånar henne 20 pund. Hon säger att pengarna ska gå till en present till hennes faster som ligger på sjukhus.

När presskonferansen är slut springer hon iväg till butiken och köper den grymt snygga scarfen. När hon dagdrömmande kommer ut ur affären så står självaste Luke där. Pinsamt!  Han frågar om hon har lyckats hittat något till sin faster. Då säger hon att hon har köpt en scarf och visar påsen. Sen babblar de lite om hur bra smak fastern måste ha osv. Sen frågar han vad hon heter och det står helt stilla i Rebeckas huvud. Till slut säger hon "Hm...Ermintrude" Sen säger Luke "Faster Ermintrude" och ber Rebecka att hälsa henne så gott.

Hahaha, för att göra en lång historia kort alltså ;) Blev typ en mijon rader och ingen utan jag kommer att tycka att det var kul. Eller de som har läst boken tycker säkert också det! Det är så kul när man ser dem framför sig och så säger hon Ermintrude haha. Det känns inte som att det är det första namn man kommer på, om det ens är ett riktigt namn vill säga!

Nåja. Det var det.

Ska läsa lite grann nu tror jag sen får jag se vad som sker resten av dagen.

Förresten, hur mycket är 1 pund värt? Något säger mig att det är omkring 13 svenska kronor men jag kanske är ute och cyklar. Mycket troligt.

/ Matilda

Morgontankar kring Star Trek

Herregud, vilken tjänst gjorde inte Gene Roddenberry mänskligheten när han skapade originalserien Star Trek? Spänningen, färgerna, romanserna, hjältedåden, vetenskapen, humorn - det bästa från alla världar, samlade i tre säsonger av pur TV-glädje. Dessa säsonger har jag nu i min ägo, i form av fräsiga DVD-boxar med retrostuk, och tro mig: det finns inte en enda tråkig stund i mitt liv.

(det sistnämnda är givetvis överdrivet, jag har gott om tråkiga stunder i mitt liv. MEN: nu har jag Star Trek därtill).

De nya remastringarna av avsnitten förefaller mig vara ett obehagligt slöseri med tid. Visst kan jag förstå hur folk kan få för sig att sådana behövs: effekterna är ju dåliga, pinsamt urusla på sina ställen. Ofta ansågs de till och med vara under all kritik redan på 60-talet, när USS Enterprise först gjorde sina stjärnresor i etern.

image18

Det de inte begriper - och detta är jag övertygad om - är att de dåliga effekterna gör serien, ja, faktiskt till och med höjer den över allt annat i samma genre som någonsin har visats på burken. Det de gör är att tvinga tittaren/läsaren till att bli medskapare, att själv tänka ut vad det är som händer - ofta ansett som en av nyckelbitarna i god litteratur. Olof Lagercrantz skriver (i Om konsten att läsa och skriva, W&W Stockholm 1985, s. 8):

"En tysk forskare, Wolfgang Iser, har formulerat läsandets mysterium så här: - Läsandet är en arena där författaren och läsaren tillsammans uppför ett fantasiskådespel. - Det är inte blott författaren som är kreativ utan också läsaren. Den goda författaren är medveten därom och inbjuder läsaren till samarbete.
(...)
Om alltså femtio procent av en bok är skriven av läsaren, blir följden att boken blir bättre ju mer begåvad denne läsare är och ju mer kärlek han lägger ner på läsningen. Gud give oss alla, som skriver, goda läsare!"

Tycker du att Star Trek är en fantastisk serie, utan att bry dig om de muppiga effekterna till annat än hyllning, kan du alltså stoltsera med att vara en god och kreativ läsare! Att se mellan raderna är inget problem för dig, och du är antagligen en fantastisk människa som förtjänar all lycka och välgång i livet.

Nyare serier, där allting visas till den minsta detalj och man översköljs med allt från övernaturliga varelsers svett till konstfullt detaljerad hjärnsubstans, hamnar nära Lagercrantz beskrivning av två 1900-talsförfattare (s. 8-9): "Det finns författare som glömt att läsaren är medskapare. Två av seklets litterära superhjältar, Marcel Proust och James Joyce, förbrukar allt syre själva (...) Dessa två har tagit livet av den gammaldags berättarkonsten och dess gemenskap."

Right you are, Olof. Right you are.

/ Tobias

Morning!

God morgon! Här sitter jag,Teodor och Teodors moster i sovrummet. Moster har sovit över hos oss, skoj! Teodor vaknade ovanligt tidigt och var såååååå busig. Efter att ha försökt få honom att sova iaf till 7 gav mamma upp och placerade gossen i hans nya bollhav fått av mommo.Kort kommer senare.

Ute är det soligt och fint och vi ska ta oss ut om någon timme. Först är det mammaträff hos Sara och Valdemar och därefter ska vi på 6-års kalas hos Ellen.

Undrar vad moster ska hitta på? Hmm hon brukar alltid göra roliga saker när inte vi är med & idag har hon verkligen chansen eftersom att vi inte ska vara hemma.

Tidigt i morse var jag faktiskt i köket och drack cola, fy bubblan för den söta smaken sitter fortfarande kvar. Inte så bra att börja morgonen med någonting sådant.

nej nu är det tomt i huvudet för denna gång och Teodor börjar bli smått less här i famnen, men skriver säkert något längre senare.

/ Sofia

Jesus Kristus

Nästa scoop: Min handledare har likadana skor som jag (röda converse!)

image23image23image23image23

Likt den röda klänningen i Schindlers list drog de till sig all uppmärksamhet idag på lektionen - fyra ídentiska fötter med en större lyster än de brandgula bussarna Karlstads kommun ståtar med. Hennes var en smula skitigare, lite mer streetwise än mina, men så är hon också en tuff kvinna i övre medelåldern. Jag antar att man måste kämpa sig fram på universitets toppskikt, och då finns det nog risk att fötterna "får sig en känga" (hähä). Större utredning om detta i senare inlägg.

Eller så kanske jag släpper det.
Vem vet.

/ Tobias

Håret är perfekt!

Idag har jag faktiskt strålande fint hår! Håret blir alltid mycket bättre i Kiruna än i Söderhamn. Beror väl på luften eller vattnet kanske, men idag var det extra fint. Problemet jag har nu är att ta reda på vad det var som gjorde det fint. Jag har inte så mycket pengar att jag har råd att köpa alla produkter jag använde. Jag funderar på att använda en av produkterna varje dag och se vilken det var som gav bra resultat. Kanske kan det vara så att det var allihop tillsammans vilket vore förargligt! Så här gjorde jag i alla fall:

Först duscha jag håret.

Använde:
image18
John Frieda Collection Sheer Blonde Schampoo & Conditioner


Sen hade jag i:

image19

Bed Head Small Talk (Ger volym och skyddar vid användning av bl.a plattång, min favorit!!)

Blåste håret.

Sen var det dags för:

image20

Osis+ Thrill Fibre Gum (Skitbra hårvax från Schwarzkopf, det är rosa och luktar gott!)

Efter det provade jag något som jag länge har haft lust med att testa:

image21

Wella High Hair Ocean Sprizz Beach Look Spray ( Jag tror att det var det som gjorde susen, ska skaffa en sån!)

Sen avslutade jag med lite hårspray:



Wella Wellaflx Shiny Hold (Man klarar sig inte utan hårspray!)

Sådär ja, blir nog samma procedur igen imorgon. Hehe, detta var kanske inte så intressant men i brist på annat att skriva så.

Nu ska jag iväg och träna.

/ Matilda





Read my mind.

Har precis varit på stan med Sofia och Teodor. Åt lunch på Brända. En sallad! Och ingen fika efter det! Stort! Sen gick vi och handlade lite. Sofia köpte hårfärg, brunröd. Jag köpte mig en bok på bokrean. Jag var ute efter en deckare men köpte totala motsatsen: Sophie Kinsella - En shopaholics bekännelser. Jag hoppas att den är bra och rolig. Inte sådär fjantig, gärna lite Marian Keyes-aktig.
 
limage17


Tror jag ska ta och läsa några rader. Eller om jag lyckas hitta någon deckare i mammas bokhylla. Jag vill hitta en bok som man inte vill sluta läsa och som man inte vill ska ta slut. Det var längesen.

/ Matilda


Se & Hör

image10


- Du...

- Ja?

- Christer Sjögren verkar snäll.

- Jaha, vadårå?

- Nej, han verkar bara det.

(Tyst.)

- Vad läser du för någonting egentligen?


Mikaela ligger i sängen och bläddrar i Se & Hör. Hon skulle nog inte erkänna inför jury, men det är faktiskt en tidning som faller henne i smaken. Det ser man på ögonens glöd samt faktumet att hon försiktigt tycks lukta på tidningen i fotograferande stund, som för att ta in alla möjliga nyanser ur berättelserna om Måns Zelmerlöv, schlager-Sjögren och Tom Jones fru Melinda.

Men jag håller med henne.
Christer verkar bra snäll. Dessutom var han med på vårt bröllop, så med Gudfadern-filosofi och lite knep & knåp kan man nästan säga att vi har en relation som pallar det mesta.

Ungefär som Torsten Wahlund och jag (som delar födelsedag med varandra).

/ Tobias


Bloggkartan.se

Vi har placerat vår blogg i Kiruna på bloggkartan.se

Trött

Jag skulle bara skriva att jag är sååååå trött så ska ta och lägga mig nu brevid gossen,vilket jag borde ha gjort för länge sedan.

Sov gott.
/ Sofia

Nytt försök.

Hejsan! Jaha så då har jag en blogg igen.Jag har faktiskt haft en tidigare som hette "Spinningfia".Ni hör ju bara på namnet hur det låter och jag menar det verkligen när jag säger: Den va urkass! Jag har som länge tänkt att jag borde göra en blogg eftersom det verkar skoj och för att jag tycker om att skriva.
Jag tog tag i saken och kontaktade mina syskon, som båda är mycket mycket bättre på att skriva än mig (går inte ens att jämföra) När det gäller svenska grammatik och stavning och annat som hör till svenskan är jag också duktig, men inte så bra på att skriva intressant och fängslande. Det är anledningen till att jag kontaktade syskonen då jag tänkte att vi kan ha en gemensam blogg:-)

Namn och design lämnar jag över till dem och jag ser att de skött sin uppgift bra!

Imorse var jag in och kikade om det blivit någon blogg och då hade Matilda och Tobias redan skrivit en MASSA,kul
:-)

Idag har jag & min lillpojke Teodor mestadels varit hemma och myst på. När Teodor sov fm läste jag på Stieg Larssons bok "Män som hatar kvinnor" Den är superbra! På lunchen kom en gammal jobbarkompis,Monica och hälsade på.Det var jättekul! Vid 17 tiden begav vi oss ut för att handla mat, köpa bebispresent till syrrans kompis samt att vi gick förbi min mamma och åt plättar.Teodor somnade i vagnen på vägen hem från mamma så bar bara han direkt från vagnen till sängen och han sover nu.Jag självhar sett på "Kungamordet".Den är så himla bra.Tror det är bästa svenska serie jag sett.

Mina inlägg kommer se ut ungefär på ovanstående sätt så ni vet:-) De kommer mest handla om vad jag & Teodor har gjort, men men har inte så mycket annat att skriva om.

Jag ska ta och avsluta nu och gå och käka en macka tror jag.

image15
Min lillpojke som leker i vardagsrummet med alla sina leksaker.

/ Sofia

Ops!

Okej, förlåt. Tyckte att det skulle förstöra stämningen! Men ska inte upprepas!

/ Matilda

Matilda,

som delägare måste jag faktiskt stampa med foten i backen nu och kräva en signatur av dig på inlägg som det föregående. Även fast du har lagt in det i Matilda-mappen finns det risk att personer som bara kikar in hastigt på bloggen misstänker att din extremt manlige storebror har citerat något plastpunkband och klippt in en cheesy kyssbild. Ordning och reda ska det vara!

/ Tobias

Addicted.

SimbaNala

Have I told you how good
It feels to be me
When I'm in you

I can only stay clean
When you are around
Don't let me fall (Oh, No)

If I close my eyes forever
Would it ease the pain,
Could I breathe again?

Maybe I´m addicted
I'm out of control
But you're the drug that keeps me from dying
Maybe I'm a liar
But all I really know
Is you're the only reason I'm tryin'

I'm wasting away
I've made a million mistakes
Am I too late

There's a storm in my head
And it rains on my bed
When you're not here

I'm not afraid of dying,
But I am afraid of losing you

Maybe I'm addicted
I'm out of control
But you're the drug that keeps me from dying
Maybe I'm a liar
But all I really know
Is you're the only reason I'm tryin'

When you are lying next to me
Love is going thru to me
Oh it's beautiful

Everything is clear to me
'Till I hit reality
And I lose it all
I lose it all

Maybe I'm a liar
But all I really know
Its you're the only reason I'm trying

image14

Äckligt!

476568-11

Jag sitter och kollar på Outsiders nu. Fyfan! Att man får visa sådant på TV, eller rättare sagt att man VILL visa sådant på TV. Idag handlar det om människor som har jobb som ingen vill ha. Nu är de och rensar i en lägenhet vart en människa har ruttnat. Å det är så sjukt äckligt!  Men det är ju sånt här som lockar tittare. Det är som med rysare. Man kollar fast man är rädd. Eller, ja det är väl en hyffsad liknelse i alla fall :p

Men nu kom mamma och sa att hon skulle kika på Kungamordet. Jag ska kika den jag med men har inte sett de tidigare avsnitten. Hatar att hoppa in i en serie men ibland får man göra sådant man inte gillar. Har ju så fin TV här hemma, 50 tum, så är nice att kika TV och film på.

Det är så skönt att ha körkort. Kör rätt så mycket nu för tiden. Blir mer och mer van. Kommer kännas tråkigt i Söderhamn att inte ha någon bil. Men det är väl bra antar jag. Annars skulle jag åka överallt med bilen.

/ Matilda

Teodor och Moster

Nu soitter  vi här. Har precizx ätit mat och beslutade oiss för att slå oss ner vid datorn.nn   och skriva några rader. Teodor älskar datorerj  vilket passar bra inför framtidens arbeten!

fgjj Nu ska vi gå.¨
HGej Svej!

/ Matilda och Teodor


Vårt kylskåp

image8
före studiepenningen, d.v.s. kring den 24 februari

och . . .

image9
. . . dagen efter!

Hur vi lyckas piska vår matkassa så hårt månaden igenom är mig ett mysterium. Kan det ha med det futtiga studiemedlet att göra? Definitivt! Hata CSN!

Snart får ni se foton på min nya 20 000-kronorsdator - den beräknas nämligen anlända nu i dagarna.

/ Tobias

Ett försök.

Matto

Jag vill kunna lägga in flera bilder i ett inlägg som Tobias har gjort här nedan men jag förstår inte riktigt hur man gör. Sofia måste komma igång med sitt skrivande om hon ska hinna uppdatera i lika tempo som oss. Men någonting säger mig att hon kommer ikapp oss snabbt. Hon kommer nog till och med skriva här mest datanörd som hon är! ;-)

/ Matilda aka Posarn

Promenad.

Har precis varit på en 45-50 minuters lång morgonpromenad. Som så många andra måndagar förut har jag beslutat mig för att börja mitt nya liv. Haha. Får se hur det går. I det nya livet ingår extremt mycket träning och nyttig kost. Problemet är ju att mitt gamla liv också innehöll det. Men jag vill bli ännu mer noga med det. Det blir så lätt nu när man är uppe på visit i Kiruna att man går till Brända och fikar massa skit. Lika när man är hemma. Mamma har ju alltid något gott att bjuda på. Så nu är det hårda tag som gäller. Brända kommer nog bli det största problemet den här veckan eftersom jag tycker det är så mysigt att gå dit, är där ungefär varje dag. Men det får väl bli nyttiga saker där med. Men vem kan motstå en Allahelgonakaka...Mums. Men nu under min promenad kom jag fram till att om jag sköter mig den här veckan så får jag ta mig en bit på fredag. Gud nåde att denna vecka går fort!!

För övrigt idag så blir det att hälsa på Maria och Magnus. Och deras lilla bäbis Lily. Ska bli trevligt! Kanske att jag tar med Teodor dit också. Annars ska jag gå och hälsa på han och Sofia. Han är ju så himla söt. Världens gulligaste!

Jag känner mig så pigg efter den här promenaden. Är supernice väder ute också. Är bara -7,3 nu.


Nu blir det duschen.

/ Matilda


Nattförströelse

Jag använde verktyget googlism för första gången, och fick fram en del charmerande resultat (mina favoriter står i fetstil):

tobias is a new york plastic
tobias is instructing
tobias is here
tobias is inspired by art

tobias is worth
tobias is an energy
tobias is in many ways a curious and wondrous story
tobias is the director of the center for child and family development in morristown
tobias is copyrighted © 1998

tobias is a highly intelligent animal who will not be commanded blindly into a situation of danger like some horses
tobias is just fine
tobias is a distinguished researcher in the area of science and
tobias is a contemporary singer/songwriter and recording artist
tobias is enfangor's son

tobias is much quicker though and can come out of tight situations easier
tobias is ignorant of resource economics
tobias is the author of more than 25 books and the writer/director/producer of more than 100 films
tobias is my favourite heavy
tobias is singing every day


tobias is 7
tobias is terrified; he still doesn't know whats wrong
tobias is determined to protect her
tobias is not like the average trolley rides that are offered at the zoo
tobias is the lead singer

tobias is bound to be something special
tobias is particularly proud of the group that no longer calls itself pwa's
tobias is on the trail of a diminishing ring of thieves and murderers known as the blue chamber
tobias is a captivating performer
tobias is forever trying to make himself into a "better person"

tobias is a great warrior
tobias is oop en hulle sien die gesig van mevrou drakenstein
tobias is distinguished scholar
tobias is a tough blue collar young woman who is gang raped in an ugly bar incident (den var riktigt vansinnig)

tobias is owned and loved by lisa henneke
tobias is in his natural form
tobias is always changing
tobias is considered a star
tobias is the hero of the apocryphal



Om Kiruna hade apparaturen att säga:


kiruna is a place of contrasts
kiruna is the site of the space
kiruna is marked by the black point on the map
kiruna is run
kiruna is the strong connection between research and the education
kiruna is sweden's largest city
kiruna is a centre of odd occurrences

/ Tobias

Foton

Jag får väl foga mig i den här bildhysterin som hela den "personliga" delen av internet tycks lida av, och högst motvilligt visa upp mina Adonis-vackra drag för omvärlden.

Här nedan, till exempel, ser vi mig posera i den avundsvärt läckra blazern jag fick av fru Holmgren i födelsedagspresent. Notera hur palestinasjalen bidrar till det där sällsamt popvänstriga och litteraturvetenskapliga i min uppenbarelse.

image3

Exceptionellt ståtlig karl, inte sant?

Nästa bild: min fru, den bedårande Mikaela Holmgren.

image4

Notera hur hon behagfullt vidrör min gitarr, som för att symboliskt demonstrera att hon är den nya musiken i mitt liv. Nämnvärt är att frasen Melodierna saknas, som utgör ett anagram av hennes namn som ogift (Mikaela Andersson), numera är utbytt till livligare meningar; eller vad sägs om Klia orgeln hemma, Make - hemgorillan, German holka Emil, Alkemi-granholme och sist men inte minst gel-kamel-harmoni !

Ett vackert foto av oss båda.

image5

Föga smickrande för min del. Mikaela, däremot, blir alltid snygg.

Och nu får det räcka för kvällen.

/ Tobias

Sov gott!

Matilda och Sofias son Teodor  Hehe nu ska jag lämna datorn tror jag. I alla fall blogg.se för denna gång. Måste bara prova hur det blir med bilder. Lägger upp en bild på mig och söta Teodor. Denna är från i somras.

Sov gott!

/ Matilda

Kloka ord.

För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.

- Nalle Puh

Halvvägs till framtiden

Så detta är alltså Vapnet, det första gemensamma spadtaget efter guld i bloggalistikens en gång så rika - nu ack så torftiga - mark och mull.

Åh, den första pleonasmen i vårt första gemensamma spadtag efter guld i bloggalistikens mark och mull!

Åh, bloggalistiken! Vårt första nyord!

Detta kommer att bli en odyssé värd att följa, sanna mina ord.
Men vi har banne mig ett konstigt namn på vår spade.

(bilderna svänger i vanvettstakt här, men det får ni vänja er vid)

/ Tobias

Nu!

Jaha, då har jag fått äran att fixa till denna blogg. Detta är debuten för syskonen Holmgrens gemensamma blogg. Haha, får se hur detta kommer att sluta. Kalla mig dum om ni vill men jag begriper absolut ingenting av blogg.se. Så var det redan förr i tiden när jag försökte mig på att göra en blogg här. Men nu är vi ju tre som stupar ifall att detta skulle gå åt skogen. Skönt att inte få hela skulden.

Jag kan ju börja med att skriva att det är Sofia, Tobias och Matilda (Jag) som tillhör gruppen "Syskonen Holmgren"
Ska bli trevligt.

Varför är detta en så strålande idé då? Jo, för att det är skönt att inte vara ensam, jag kan läsa vad mina syskon skriver utan att behöva komma ihåg att gå in på deras enskilda bloggar och på grund av det glömma bort att läsa dem. Plus att Sofia ville inte ha en egen blogg. Så det kan inte bli bättre!

Vi försökte komma på vad vi skulle ha för namn. Lovikka i rutan var bara ett av förslagen. Men det vart inte så.

Nä, nu ska jag försöka fixa lite mer här. Jag kommer väl få gnäll eftersom det blir så dåligt. Kanske Tobias lyckas göra det fint sen. Sofia kanske också överraskar med något... Nä.

Spännande!

/ Matilda

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0