Har inte tid att sova,

Jag är ju trött, ska upp tidigt och är sjuk så behöver mkt sömn. Dessvärre finns det annat som lockar mer, till exempel detta:

Skriv ditt namn:Matilda
Utan att se:Matilda
Med hälen:maaqtioplödaz
Hakan:m zaggki,ccdz
Lillfingret:matilda
Pannan:kjeeew66iy76tr5e3
Näsan:maiopeq
Armbågen:matilda
munnen:matida

Att jag ens tar mig tid att gör det här, dvs bland annat ställer mig upp, lyfter upp benet å får kramp av att ha foten i luften så länge, är ju nästan lite pinsamt.

Nåja.

Nu har jag gjort min plikt. Nu kan jag sova gott.

/ Matilda

Tränaaa

Oj vad jag fick lust att träna. Springa, promenera, styrke, hopprep, grodhopp.. ja allt!! Den här sommaren ska jag verkligen försöka satsa på träningen. Träna och jobba ska vara huvudingredienserna i denna sommar. Inte så mycket fest som förra sommaren, klart det blir fest men absolut inte lika mycket.

Funderar även på att skaffa gymkort som jag hade förra sommaren men var och kollade på Spotsclub och troligen kommer de ha öppet bara när jag jobbar. Så kanske bättre med Gymmet eftersom där kan man gå när man vill mellan 6-22, dessvärre finns inga pass såsom spinning, box mm. Men kanske inte gör så mkt. Jag gillar att stå med hantlar ;) Hehe.

Någon som har bra träningstips?
Och bra kosttips?

Funderar på att skriva träningsdagbok, kan va ganska kul. Men jag är rätt dåligt på sådant. Men ska nog ge det ett försök.

Jag var in på www.madeinlumpen.se

En mkt rolig träningssida men träningstips man kan göra hemma. De gör även ett personligt schema åt en som man ska följa med träning och så. Gå och kika!

/ Matilda

Dålig på att skriva.

Sitter här framför datorn efter att jag fått Teodor att sova en andra gång. Han har nu under några dagar vaknat ca 1 timme efter att han somnat och då har det enda somhjälpt varit att lyfta över honom till min säng och sedan ligga brevid honom tills han somnar och sedan lyfta över honom till sin säng. Tidigare har det gått att bara sätta in nappen som han tappat och så har han somnat om. Det kan bli jobbigt i längden, men jag tror det är övergående. Misstänker någon ny utvecklingsfas,tänder eller ngt?

Idag begav vi oss ut före 12 för att träffa en del av mammorna och barnen på Rost. Fikade en smarrig kaka som hette "Succekaka" Mycket god, men rätt mastig men bra för mig:-) Efter Rost gick jag och Teodor på Lindex och köpte nytt rouge till mig. Mitt var slut. Tror aldrig tidigare att jag använt rouge eller puder tills förpackningen är slut. Efter Lindex gick vi till mitt jobb där jag lämnade in semesteransökan (hela 8 dagar) och vi kom i rätt tid till fikat så drack kaffe. Teodor somnade innan vi ens hann komma ut så han fick sova em på balkongen och medan käkade jag middag samt läste Stieg Larsson. När Teodor vaknade var det middagsdags och efter det var vi på JC rea. Jag trodde verkligen det skulle vara rea på allt eftersom det stod så, men icke. Nåja hittade iaf 2 klädesplagg som var på halva priset. Busade etttag med Teodor, kollade Frusna män och sedan inte mer. Jag skulle kolla Greys, men just när den skulle börja vakna Teodor.

I morgon kommer moster!!!! Vad skoj både för mig och Teodor.

Jag ska som jag så många gånger förr sagt börja skriva lite mer här. Det är ju så enkelt bata jag tar mig för att logga in.

Sov gott! kram
/Sofia

Packa packa

Hej hå!

Nu sitter jag här. Ska ta och fortsätta med den där jävla packningen nu. Har på filmen When a man loves a woman, den är riktigt bra.

Blää, är såå nervös just nu. Kan typ inte göra något.

Jaja, ska försöka ta tag i det där på riktigt. Kläderna nästa!

/ Matilda

Morsdag

Hej! Jag har inte glömt bort bloggen utan jag har varit för trött för att skriva i den. Tänkte nu bara kika in och skriva ett miniinlägg och tänkte skriva ett längre sedan ikväll när Teodor somnat. Han sover nu också och när han vaknat ska vi först till min mormor och fika och sedan på kalas hos hennes granne, Sara som fyller 9 år.
I morse fick jag underkläder av Teodor i morsdagspresent,jättesnygga! Duktig han är! Faktiskt var det min mamma sm tipsat honom och hon följde faktiskt med honom på Lindex och visade honom rätt därinne.

Idag sålde jag vår vagn,skönt! Imorgon kommer de och hämtar den så kvar kommer vi bara att ha den röda fina.Den bruna är såklart också fin, men kul med en ny! En ny skötväska måste inhandlas på direkten, vilket jag tänkte göra imorgon. Tror jag köper en vanlig väska från Intersport eller ngt får se.

Igår var vi på Thai & käkade med ena mammagruppen eller vi blev bara fyra, men det var supertrevligt!

Nu vakna Teodor här brevid mig så bäst att sluta.

Du var inte där för mig.



Lisa Ekdahl är fantastisk!

/ Matilda

Underbar låt

Här har ni en underbar låt, lyssna och njut. Kurt Nilsen är grym, han är den fjärde som sjunger. Men de andra är givetvis väldigt bra också!




/ Matilda

TV

Sitter och kollar på Frusna Män Söker Kärlek.. Valde mellan det och Bonde söker fru men ska se bonde på reprisen.

Bodil har precis åkt hem. Kul med besök här :)

Tränade pingis idag, första gången på en månad. Det var jättekul och gick inte så illa som jag trodde det skulle gå..

Nu ska jag kika klart.

/ Matilda


ojdå ett kort försvann

Alldeles färsk på BBimage124

1 år om en månad!

Alldeles färsk på BB i Gällivare.

image1121 månad
image1132 månader
image1143 månader
image1164 månader
image1175 månader
image1186 månader

image1197 månader

image1208 månader
image1219 månader

image12210 månader

image12311 månader

Fortsättning.

Jag skulle ju fortsätta berätta om resan så här kommer del 2.

Lördag: Jag och Teodor vaknar halv sju och börjar göra oss klar för resa till moster i Söderhamn. Vi packar, klär på oss, kokar gröt mm. Emma kommer och tittar till oss vid halv sju och går sedan och lägger sig och somnar om. Jag väcker henne då vi är klar och hon får bråttom då hon säger att hon behövt vakna tidigare för att hinna, men vi kutar ut till bilen. Väl ute är bilen igensnöad så Emma tar bort snön och sedan när vi ska köra iväg fastnar vi så Emma hämtar spade och skottar lös oss. I all världens fart kör hon till Falun i hopp om att hinna till tåget. Tåget går 08.32 och vi är framme precis då. Just när vi ska trycka på knappen för att öppna dörren till kupén åker tåget:-( Nästa tåg går 12.35. Emma åker hem och jag och Teodor blir kvar på station. KLockan 10 beger vi oss ut på stan som öppnat. Hittar kläder på Polarn & Pyret som han ska ha på 1-års korten samt att jag köper lite kläder åt mig själv (behövs verkligen) Vi åker med tåget och väl framme i Söderhamn kommer moster och möter oss, JIPPI!! Vi knallar hem till moster och det är sååååå fruktansvärt kallt, regn och blåst.

När vi kommer fram packar vi upp och sedan går vi och käkar pizza. JAg är vrålhungrig då jag inte ätit någotpå hela dagen(förutom en kexchoklad) Efter maten handlar vi blöjor,barnmat, ingredienser till äppelpaj mm. Hyr film oxå, " Järnets änglar?? Jag tror den hette så. JAg orkar se ungefär 20 minuter sedan somnar jag:-( Matilda ser hela, men får sedan höra att den va dålig. Vi somnar i Matildas sååååå sköna bäddsoffa. Just jag glömde säga att det var såå fint och städat, men så kom vi och stöka:-(

Söndag:
Vi vaknar vid 8 tror jag? Jag dammsuger och Teodor stormtrivs då han älskar dammsugaren, Han har önskat en dammsugare i present:-) Vi ser på " Så som i himmelen" Så himla bra film! Var aktiskt första gången som jag såg hela filmen. Har tidigare sett, men då somnat och missat en del. Vi tittar även på reprisen av Talang 2008 som jag missat. Vi äter lunch och sedan ärdet dags att gå till tåget:-( På tåget sitter vi mittemot "Daniel" i Skilda världar, det ni!! Vi sitter brevid en lärare på Folkhögskolan i Övik hela vägen så vi sitter och surrar hela vägen. Matilda har på något vis lyckats boka en barnanpassad kupé med skötbord och extra plats för barnvagn mmPå Arlanda kökar vi på McDonalds samt går och kikar lite i affärer. Åker med planet som är försenat. SItter brevid en man som ska till Kiruna för att sälja leksaker till BRIO: Han säljer Mumin,cars och Hello Kitty, mkt trevlig. Väl framme kommer morfar och hämtar oss och vi åker hem. Det är tyvärr snö på backen:-( buhuuuu jag vill ha sommar NU!!!!

När vi kommer hem är det genast läggdags för Teodor och en mycket trött mamma packar upp och städar undan inför morgondagen. En mycket rolig och lyckad resa!!! SKönt med både miljöombyte samt nya människor. Det kommer vi göra om!!!

Nå vadhar hänt idag då?? Sammanfattningsvis har vi: ätit lunch hos momor, handlat, haft besök av Annika, Wilgot och Mattias,haft tvättstuga, bakat scones mm Nu sover Teodor sedan ett bratag och jag ska oxå lägga mig.

image110Glad Teodor och en glad mamma hos moster i Söderhamn.

/ Sofia

Träning

Nu är Bodil här i staden.

Har gått promenad på morgonen. Ska ut och springa snart i vårsolen. Sen ikväll ska jag nog springa med pingisen tror jag, får se om Boddan följer med då också :) Får se hur vi gör helt enkelt.

Är kul att träna. Är sugen på pingis igen också. Så ska bli nåt pass denna vecka och så ska jag träna hela nästa vecka tror jag. Men vet inte ännu. Känns som att det kommer bli svårare att lämna allt om jag börjar träna igen, det är ju så himla kul. Men får se. Vill ju träffa alla.

Nu ska jag gå.

/ Matilda

Pustar ut

Nu är allt i sin ordning.Teodor sover och jag har packat upp väskor och lite annat. Det har verkligen varit en rolig och intensiv resa. Så här såg resan ut:

Torsdag: 12.50 går planet till Stockholm. Teodor sover hela flygresan. Vi åker med tåget från Arlanda till Falun kl 15:48. Teodor sover hela den resan. Tåget är så trångt att vi knappt får plats med barnvagnen. I Falun hämtar Emma oss, roligt att träffa henne då det var 3 år sedan sist. Jag tyckte hon var lik sig, hon tyckte jag såg äldre ut:-) Vi åkte först till LIDL och handlade mat. Väl hemma i Emmas stora hus (400 kvm) gjorde vi oss hemma, lagade mat mm. Teodor hade hög feber på kvällen. Vi satt och surrade länge.

Fredag: Helt otroligt, men jag och Teodor sover till 08.30 då Emma kommer och väcker oss. Vi äter frukost.Teodor har ingen feber, JIPPI!! men han är dock lite trött. Vid elva kommer Emmas kompis Karin, som även hon är socionom tillsammans med sin pojke, Olle. Olle är född i februari-07, men skulle eg ha fötts i maj så han ärrätt jämnstor med Teodor. Vi går en promenad i regnet. Sedan fikar vi och pojkarna spanar in varandra. På em åker vi allihopa till ett stort shoppingcentra i Sågmyra (mindre än Jukkasjärvi) Där hittar jag en del eller köper 2 klänningar, en t-shirt och en scarves. Tro det eller ej men köpte inget åt Teodor av den enkla anledningen att det ej fanns ngt fint attköpa:-) Vi är säkert 3 timmar och shoppar och Teodor sover hela tiden. När vi kommer hem äter vi, pratar mm. Teodor har feber. På kvällen kommer Emmas föräldrar och hälsar på som jag känner sedan tidigare. Gunilla som är världens gulligaste och Björn som ser exakt ut som han som spelar med Jim Carey i "dum och dummare" Vi sitter länge och pratar och dricker kaffe. Teodor trivs verkligen med dem:-) På natten kommer Emmas pojkvän, Tomas som sett på hockeyn så vi blir uppe och surrar med honom med till 3 ungefär:-)

Hörni jag återkommer om lördagen och söndagen, ska sussa nu...

Sov gott!

/Sofiaimage109En trött Teodor tillsammans med Emma.


Gratis sms:)

Heeey!

Sofia och Teodor har begett sig tillbaka till Kiruna nu. Eller jag tror de fortfarande är på Arlanda men flyget borde gå väldigt snart. På tal om snart så kommer Bodil hit om ca 1,5 timme. Ska bli jätteskojigt att träffa henne :)




Förresten, jag har ett tips. Eller ja, kalla det vad ni vill. Men ett ställe där man kan skicka gratis sms. Eller man får samla på sig krediter (jätteenkelt) och kan på så sätt skicka gratis sms via den internetsidan. Det står ingen reklam eller nåt efter sms:et utan det ser ut som att det är skicka från ens mobil. Så om ni är sugna på detta och/eller vill hjälpa mig och få lite krediter (man får nämligen krediter om man värvar medlemmar) så kan ni klicka på denna länk och bli medlem. Vore toppen!


http://www.smslandet.se/?r=331085

Eller ja, kopiera denna länk:P Jag kan inte göra en länk. Eller KAN kan jag. Men äh. Kopiera den!

Jag är ju nämligen kontantkort-slukare. Om jag laddar mobilen med 100 är det slut på några dagar. Just pga mitt smsande. Nu har jag vart utan penki på kortet i typ... 3 dagar och det går great. Eller ja, det funkar iaf hehe.

Jaja, undrar om jag hinner med en snabb tupplur innan jag ska iväg och möta Boddan. Hursomhelst så ska jag kasta mig i soffan.

/ Matilda

Världens bästa doft

Vad är det med mig? Kan bara inte ta tag i detta. Med det menar jag. Resa mig upp. Kolla att dörren är låst tusen ggr. Kolla under sänger (bara ren vana) och lägga mig i sängen och sussa. Suck. Jag är fast här. Kollade på Bloggar. Fatta många som Bloggar om mode, typ vad de har på sig å så. Kan väl va kul.. men varje dag? Nja.

Nu är det dags för ett tappert försök, eller ett försök åtminstone.

Har ju faktiskt nytvättade sängkläder, kan vara den bästa doften som finns? Sköljmedel, mumsigt!

/ Matilda

Kill bill

Måste bara informera om att jag har en bilddagbok också. Haha, jag har verkligen inte mycket för mig om dagarna ;p Nämen, jag dissade Bilddagboken förut eftersom jag tyckte det var drygt att ladda upp bilder å grejs plus att medelåldern ligger kring 13 år (enligt mina egna uppgifter) Men, jag måste erkänna att det är riktigt kul att ladda upp bilder och skriva lite strunt. Får se hur jag tycker om det när jag har 2 jobb och massa grejer för mig. Men det ska nog gå. Annars så är det ju kul så länge det varar ;) Så kika gärna på den!

www.matildaholmgren.bilddagboken.se Tror jag adressen är i alla fall!

Nä nu är det JÄTTESENT! Jag som skulle sova tidigt idag. Men har väl vänt på dygnet lite halvt. Var riktigt trött där efter Talang men började kolla på Kill Bill, diskade och kollade även lite på Lyxfällan.


Lite lustig men samtidigt skrämmande. Som en rysare med lyckligt slut. Fast tvärtom. Öh, läggdags!


Kill Bill vol 1 och Kill Bill vol 2 är två riktigt bra filmer. Uma Thurman är grym i huvudrollen. Å hon har hyffsat snygg kropp. Jag kan gärna byta med henne, om hon vill.

Jaja, nu är det dags att gå till kojs!

Natti natti!

Idag är det väl Norges nationaldag förresten? Det firade vi när man gick i grundskolan. Åt glass och klädde ut oss har jag för mig till och med. Vette sjutton varför. Nåja, ska inte klaga, glassen var ju god.

/ Matilda

You can always make me smile


Sitter och kollar på Talang nu. Idag har jag städat, städat och åter städat. För imorn kommer Teodor och Sofia och jag vill inte att det ska va nå dammtussar när Teodor kommer hit :) Plus att Sofia är så himla pedant så vill inte va sämre själv hehe. Men kommer ju va det men har åtminstone ansträngt mig ;p

Åter till Talang. Det är mååånga bra med. Han som jonglerar är grym, den där killkören va bra och hon lilltjejen sjunger är bra.



image105

Du kan alltid få mig att le i alla fall. Hoppas jag får dig att le också:)
Saknar dig när du inte är här.

/ Matilda

övertrött

Ska kika lite Lyxfällan.

Sen sova tror jag. Imorgon fredag, gött :) Nog för att varje dag är som helg för mig för tillfället, men det är ändå speciellt med helger ;)




Avslutar med en nördig lista, eller vad man ska kalla det.

Hur mkt är jag värd?


NATURLIG HÅRFÄRG ?
[ ] Rödhårig - 700 kr
[ ] Annan - 700 kr
[ ] Brunhårig - 200
[x] Blond - 500 kr
[ ] Svart - 100 kr
[ ] Flintskallig - 50 kr

ÖGONFÄRG ?
[x] Blå - 1000 kr
[] Grön - 700 kr
[ ] Grå - 500 kr
[ ] Brun - 200 kr
[ ] Annan - 100 kr

LÄNGD ?
[ ] Över 2 meter - 2000 kr
[x] 160-200 cm - 1700 kr
[ ] 160-140 cm - 1500 kr
[ ] 140-120 cm - 700 kr
[ ] 120-100 cm - 400 kr
[ ] Under 1 meter - 200 kr

ÅLDER ?
[ ] 41-60 - 1200 kr
[ ] 31-40 - 1000 kr
[ ] 26-30 - 700 kr
[x] 21-25 - 500 kr
[ ] 18-20 - 200 kr
[ ] 0-17 - 100 kr

ÄR DU ?
[ ] Tvilling eller mer - 3000 kr
[ ] Förstfödd - 3000 kr
[ ] Enda barnet - 2000 kr
[ ] Mellanbarn - 1000 kr
[x] Tredje barnet - 1000 kr (är sista barnet också, men även 3e. Å det var ju värt mer cash;))
[x] Andra eller sista barnet - 0 kr  

DRICKER DU ALKOHOL ?
[ ] Nej - 4000 kr
[ ] Sällan - 3000 kr
[ ] Bara vid speciella tillfällen - 2000 kr
[x] Ibland - 2000 kr
[ ] Bara på helger - 3000 kr
[ ] Alla andra dagar - 500 kr
[ ] En gång om dagen - 100 kr
[ ] Flaskan är mitt liv - 0 kr

HUR BRA SYN HAR DU ?
[x] Har glasögon men använder dem inte - 2000 kr (ska bli bättre på att använda dem, promise dad)
[ ] Inga synfel - 1000 kr
[ ] Glasögon - 500 kr
[x] Kontaktlinser - 200 kr
[ ] Opererat - 100 kr
[ ] Går inte att fixa - 50 kr

FÄRG PÅ BILEN? [ÄVEN FÖRÄLDRARNAS BIL]
[ ] Rosa - 20000 kr
[ ] Mörkbrun - 8000 kr
[x] Guld - 7000 kr (typ guld;P)
[ ] Grå - 6000 kr
[x] Blå - 5000 kr
[ ] Vit - 4500 kr
[ ] Svart - 4500 kr
[x] Röd - 4000 kr
[ ] Grön - 3500 kr
[ ] Silver - 3000 kr
[ ] Lila - 2500 kr
[ ] Gul - 1000 kr
[ ] Orange - 1000 kr
[ ] Rostig - 150 kr
[ ] Ingen bil - 0 kr

SKOSTORLEK ?
[ ] 45-52 - 3000 kr
[ ] 43-45 - 2500 kr
[ ] 41-43 - 2000 kr
[ ] 38-41 - 1000 kr
[ ] 38-36 - 500 kr

Öhh, 34 finns inte ens med. Skoj skoj.

FAVORITFÄRG ? [DU FÅR VÄLJA 4 OLIKA]
[ ] Röd - 6000 kr
[x] Vit - 4000 kr
[ ] Grön - 3500 kr
[ ] Orange - 3000 kr
[x] Gul - 3000 kr
[ ] Lila - 2000 kr
[x] Svart - 1000 kr
[x] Rosa - 1000 kr
[ ] Brun - 500 kr
[ ] Annan - 500 kr
[ ] Blå - 450 kr

ANVÄNDE DU EN MINIRÄKNARE FÖR ATT RÄKNA IHOP RESULTATET ?
[ ] Ja - 5000 kr
[x ] Nej, räknade i huvudet - 10.000 kr
[ ] Penna och papper - 20.000 kr
[ ] Bad någon om hjälp - 1000 kr

Hm, jag är värd. Äh glömde bort såklart. Måste räkna igen.

Fick det till 41.400 :- Nån som vill SCHHÖÖÖPA mig? hihi.

/ Matilda


Ipod, vakna!

Jaa, egentligen ska jag ju sova nu. Men äh, spela roll. Har ändå inget viktigt planerat till imorgon. Ska bara vara hemma. Städa och tvätta ska jag göra. Kanske promenad eller gym. Men det är ju sååå tråkigt att träna nu när man ipod har pajat. Måste gå in med den på expert. Tur att jag håller på städa, hittade bland annat garantin igår!

Helt sjukt. Ipoden bara dog. Går inte att ladda den eller något. Kommer inte ens upp nåt på datorn att den är ikopplad. Wieeerdo.

Nåja.

Läste ut Mari Jungstedt - I denna stilla natt tidigare idag. Den var bra men antingen är hennes böcker väldigt förutsägbara eller så borde jag helt enkelt bli kriminalpolis. Jag vet precis hur sluten kommer vara långt innan det börjar avslöjas.

Nåja.

image103

Snart kommer den här sötnöten och hans mor och hälsar på moster. Kuligt!

/ Matilda


Enkelt knep för en lycklig dag

Vill ni bli rikitgt glada? Eller, lyckliga kanske passar bättre. Få en sån där bubblande känsla i hela kroppen och känna att allting är möjligt? Kolla, lyssna och njut här

/ Matilda

Städtips någon?:)

Hej och hå!

Idag ska jag fortsätta med det jag gjorde igår; städa!! Inte så kul, eller ja, det är kul när man börjar se skillnaden. Plus att jag måste ju städa. Måste bland annat rensa bort allt skräp innan mor och far kommer ner och hjälper till.

Jag är sjuuukt sugen på tacos nu. Bra att va det innan man ätit frukost hehe. Ska nog laga det imorn till mig och min syster, och lilla Teodor. Eller han får nog nöja sig med gurka och bröd hehe.

Vad mer? Inget mer för tillfället.

Önska mig lycka till. Någon som har tips på hur städningen kan bli roligare eller effektivare??:)

image100
Kanske ska fråga städdrottningarna? :)



Åhh..fattar inte hur jag ska kunna va utan dig så länge. Bläää.



 / Matilda


Ointressant

En lista, som vanligt.

1. När gick du upp idag?
12.00 (pinsamt jag vet)

2. Diamanter eller pärlor?
Hm, jag gillar pärlor. Har många pärlsmycken. Men diamanter glittrar ju mer, så säger diamanter ;)

3. Senaste filmen du såg på bio
Saw 4

4. Favorit-TV- program?
Åh, shit. Mycket svårt. Men snart börjar härliga Frusna män söker kärlek, så säger väl det :)

5. Vad åt du till frukost?
Åt ingen frukost.

6. Vad är ditt andranamn?
Maria Natalie

7. Din favoritmat?
Tacos, fläskfilé och hamburgare. Och grillat!

8. Vilken mat gillar du inte?
Räkor, fyfan.

9. Favoritchips?
Olw Cream Cheese, SÅ SJUKT GODA.

10. Vilken är din favorit-CD för tillfället?
Willy Clay Band - Rebecca Drive

11. Vilken bil kör du?
Kör syrrans bil när jag är hemma. En marinblå volvo, allt jag vet :P

12. Favoritmacka?
Laxmacka på Brända och hos Mamma är inte helt fel ;) Salami/Brie på Safari är också god.

13. Vilka mänskliga karaktärsdrag, kan du bara inte med?
Hm, folks om skryter. Eller hånar andra.(Det är väl karaktärsdrag??)

14. Vilka är dina favoritkläder?
Åh svårt. Gillar leggins å korta klänningar/tunikor eller långa t-shirtar.

15. Om du fick åka vart du ville på semester?
Thailand!

16. Favoritklädmärke?
Vet faktikst inte. Gillar kläder från Bik Bok iaf.

17. Var vill du dra dig tillbaka?
Vet icke.

18. Favorittid på dagen?
När det börjar bli kväll och alla bra tv-program börjar ;)

19. Var är du född?
Gällivare BB

20. Vilken är din favoritsport att se på?
Bordtennis & Handboll

21. Coca Cola eller Pepsi?
Pepsi Max, är som en drog :)

22. Fotboll eller ishockey?
Hockey!

23. Är du en morronmänniska eller nattuggla?
Numera nattuggla.

24. Pedikyr eller manikyr?
Manikyr, det är väl för händerna?

25. Några spännande nyheter att berätta för oss?
Jag har fått 2 jobb i sommar, ska åka till Thailand i november och kanske USA i september! :)

26. Vad ville du bli när du var liten?
Vänsterhänt

27. Bästa barndomsminnet?
Oj, har många. Våra husvagnssemestrar i Piteå var jätteroliga!

28. Varit i Afrika ?
Nej, men ska åka dit någon gång.

29. Nånsin rullat in någon i toapapper?
Haha, jag tror inte det. Men ändå känns det inte helt obekant. Så kanske i yngre dar.

30. Varit med om en bilolycka?
Nej, tack och lov. Peppar peppar.

31. Favoritdag i veckan?
Fredag & Lördag.

32. Favoritrestaurant?
Brända i Kiruna (ett fik men ändå) och Tacobaren i Söderhamn.

33. Favoritblommor?
Rosor!!! Tulpaner är också fina.

34. Favorit-snabbmatsrestaurant
Sibylla.

35. Äger du en cykel?
Mm, två till och med. Båda har punka.

36. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?
Ingen.

37. Läggdags?
Vid 12 typ.


8. Vad lyssnar du till just nu?
Per Arne i Frusna män söker Kärlek

39.. Favorit färg
Svart och gul

40. Hur många tatueringar har du?
Ingen.

/ Matilda

Duktiga jag!

Idag har jag vart ganska så duktig om jag får säga det själv. Har rensat skafferier, kylskåp och två garderober. Och bokat tvättstuga. Nu rullar det på här! Men tror jag ger mig för idag. Om jag inte tar och diskar lite också innan jag gör kväller.

På lördag kommer Sofia och Teodor och hälsar på mig. De åker redan på söndag ;/ Men på söndag kommer Boddan och byter av dem :) Hon stannar till minst på onsdag iaf.

Snart ska jag se på Mina frusna män hihi. Eller ja, jag kollar redan på reprisen men snart börjar nya avsnittet :)

Sen final i top model!

/ Matilda


Thailand, bokad & betald (nästan)

Idag har jag och Lina vart och betalat en liten del av våra biljetter till Thailand. Nu känns det verkligen som att det kommer bli av. Så skoj :)

Snälla ge tips om vad vi ska göra där & vad vi kan tänka på och så. 

 / Matilda


Tidig morgon idag.

Hej hopp! Det blev en tidig morgon idag då jag vaknade av att Teodor var dålig i magen, inte så roligt att vakna så, men mest synd om honom:-( Nåja det brukar lösa sig snabbt. Just nu sitter han i sitt rum och leker hör jag. Jag ska låta han leka själv så länge han är nöjd att vara ensam, vilket inte är alltför ofta.Eller ensam och ensam Smilla är ju där.

I går em/kväll varTeodor här hemma med sin pappa och jag var och gjorde ärenden samt hälsade på hos Anna-Karin och Peter. När jag kom hem tog vi tempen på honom och det visade sig att han fortfarande hade feber. Usch det verkar aldrig gå över. Jag tog tempen igen nu på morgonen och då hade han ingen feber, men det verkar som om det kommer på em/kväll. Nåja inget öppnis för oss idag och får se om det blir träff imorgon?? Hoppas han är frisk till resan. Vi åker ju på torsdag, ska bli så kul!

Ute ser det ut att vara soligt, men det gjorde det igår också och då var det svinkallt. Annars idag kommer det inte hända ngt speciellt utan vi kommer ju vara hemma.

Tänk att det är i mitten av maj och jag börjar jobba om drygt tre månader, helkonstigt känns det. Nåja någongång måste jag ju tillbaka till verligheten och det kommer säkert gå bra. Jag och Robban pratade om det igår och vi är övertygade om att Teodor kommer trivas på dagis. Han stormtrivs ju bland folk såsom på Öppnis och på träffarna mm. Jag är inte orolig för hans skull, mer för min:-)

Kul Matilda att åka till Thailand. Jag fick faktiskt lite lust. Jag ska spara pengar och åka med Teodor när han är lite äldre. Följ med:-)?

I Falun måste jag bara hitta en ny jacka, nya skor samt nya kläder till MIG. Hmm var får jag pengar ifrån. Det kommer säkert sluta med att köper kläder till Teodor istället, men det är faktiskt jag som behöver! Nej jag ska unna mig själv ngt!

NU verkar det som om Teodor är less eller jag hör att han försöker ta sig över tröskeln för att kika efter mig så jag tar och avslutar detta ej intressanta och menlösa inlägg:-)

/ Sofia

Glad igen

Svängig dag. Först glad, sen ledsen, sen glad osv. Har fått ett till jobb i sommar. På Radiotjänst. Känns great! Bra inför Thailand-resan och förhoppningsvis kommer jag ha råd att hälsa på Sara i USA en sväng också :) Men då krävs det att jag är sparsam, brukar vara sådär med det :P

/ Matilda

Björn Gustafsson

Kirunafestivalen blir helt underbar i sommar. Bland annat kommer grymme Björn G dit :)

Ska ni komma? Checka här
Ni kan bo at my place, Checka här

hihi.

Underbart fantastist bra låt med Winnerbäck och Melissa Horn : Som jag hade dig förut

Känns great att jag ska se honom på Luleåkalaset i sommar.

Snart kommer Bodil hit till Söderhamn!

/ Matilda

Deppigt

Åhh blää.. Nu känns det jobbigt igen. Med pingisen och så. Jag har (typ) bestämt mig för att det inte blir någon pingis nästa år. Och nu när det verkligen har gått upp för mig att det är så så känns det väldigt deppigt. Har ju ändå spelat pingis i 14 år om inte mer. Sen jag var 9 börja jag med 5 pass i veckan och sedan dess har det bara ökat. Fan vad många underbara minnen jag bär med mig. Känns tungt nu. Väldigt tungt.

        
     
  
/ Matilda

Miss ya

Sitter och kikar Sanningens Ögonblick just nu. Spännande. Inte lätt och veta alla gånger vad man tycker. Men hon har inte fått så svåra frågor ännu tycker jag, eller alltså, klart det är svårt, men inga frågor som jag inte skulle kunna svara på. Alltid när andra har tävlat så har jag tänkt "Aldrig att jag skulle va med".

Bakade en kaka idag, kladdkaka med after eight. Gött! Martina som tipsade. Ska jag baka till min kära familj när jag kommer upp till Kiruna. Men imorn är det slut på sötsakerna. Räcker gott och väl med godis på helgerna, helst inte på söndagar heller.

Saknar världens bästa, så jobbigt att sova själv nu för tiden.. Till och med en natt är dryg!! Men imorn är det i sin ordning igen hoppas jag.

Åhh, jag vill verkligen till Thailand nuuuu. Men är nog bra att det är ett tag tills resan. Måste planera, vaccinera, packa, leta upp fakta om landet osv. Fick höra av syster att vi inte ska köra moped där iaf :P

image90
Jag med vita blommor ;) Synd att sommarfräknarna syns lite granna. Gillar inte dessa!! Men inte hela världen:)



Phuket FantaSea, måste erkänna att det är djurplågeri. Men detta vill jag se ändå.


Om vattnet är hälften så fint som det här i verkligheten så kommer inte jag att klaga! :)


/ Matilda


Skräp

Hej!

Har gått till och från e-center, var ganska jobbigt, promenader är inte bara skönt hehe. Har precis ätit mat och nu tänkte jag ta och börja rensa bland alla papper.

Blir tv ikväll. Halva Power of ten, Parlamentet och Sanningens ögonblick.

/ Matilda

Thailand!!

Jag & Lina har gjort något helt crazy. Har bokat Thailandresa den 18 November - 18 December. Fyfan säger jag. Så jävla kul!!

Jag håller på längta ihjäl mig redan. Är ju ett halvår kvar men det kommer nog gå fort :)

På tisdag kommer det nog att kännas mer verkligt för då betalar vi den första delen av resan.

Shit.

Jag är bara rädd att vi ska missa massa saker där i Thailand men får väl åka dit fler gånger i såna fall. Men om någon har nå tips på nåt man bara MÅSTE göra eller se, så tipsa gärna!! Lina vill ju dyka men jag tror inte jag vågar. Gillar ju inte fiskar. Men ja, får se. Annars kan jag ju softa på stranden med massage hela dagarna. Så jävla niiiice.

Längtar!!! Jag & Paepke ensamma i Thailand. Kan ju inte bli annat än underbart!

Svinbra tid att åka också. Just innan jul så jag hinner hem och fira jul med familjen. Det är väldigt viktigt för mig. Älskar julen! Ska köpa julklappar i Thailand. Lär ju finnas en hel del :)

Hihihi, jag vet inte vad jag ska göra. Läser en bok om Thailand all the time och kollar massa bilder och grejer.

Saker som jag VET att vi ska göra i Thailand (eller, ja, jag tror det iaf):
Gå på FantaSea (Tydligen Thailands svar på Disney World) Jag hoppas vi ska det iaf. Jag vill verkligen det & Lina vill säkert också det :)

Åka till ön Ko Samui (Ska åka till massa öar, men denna är jag helt säker på ;))

Sen hoppas jag på att det blir Ang Thong National Marine Park. Verkar sjukt fint där. Är på Ko Samui så det är nog mkt möjligt att det blir det ;D

Sen ska ju Lina dyka och bergsklättra. Får se om jag gör något av det, borde jag göra det? Jag tror jag håller mig på land med massage, sol och bad medan :) Snorkla kanske jag vågar.

SHOPPA!!!!!!!!!!!!! Ska åka med tom resväska dit. Hör och häpna, kanske till och med utan plattång!!

Hehe, nää nu ska jag sluta drömma för en stund. Ska ta en promenad till E-center nu.

image89

Ang Thong National Marine Park, vackert eller hur?

/ Matilda


Gör ingenting!!

Hejsan! Sitter bara här och glor just nu känns det som. Mamma har lånat med sig Teodor för att köpa en ny mobil då hennes gått sönder, antagligenf ör att Teodor fått leka med den. de premiärkör den nya vagnen så ska bli spännande att höra hur han trivts i den. Snygg var den iaf! Måste köpa en skötväska till, men får jag bara ca 50 poäng till så har jag samlat ihop till en snygg skötväska på sempers sida. Jag har just även kollat efter en ny regskylt och hittade en del fina.

Jag har passat på att vara på ÖB och köpa tvättservetter,plastpåsar, äppeldricka, näsdukar mm. NU sitter jag bara här och är sugen på kaffe så ska ta och koka lite. Ganska fint väder ute idag, men jag tyckte det blåste kallt. På torsdag drar  vi iväg, ska bli skoj!! Hoppas Teodor är helt frisk då, för jobbigt för honom om han är snorig och hostig.

Imorgon ska vi på 8-års kalas, ska bli skoj! Mycket kalasande här under våren, men det är ju roligt. Känns som om vi varit på massa kalas här i april,maj. Snart är det vi som ska ha 1-års kalas, kul! Funderar vad jag ska köpa för ngt i present, men blir nog ingen större sak eftersom man nu inte har så gott ställt samt att man varje månad köper en massa, men något blir det alltid.

Jag hade egentligen behövt köpa kläder till mig själv så ska försöka titta efter det i Falun. Har kommit fram till att jag mest anväder tunika/klänning så ska bara köpasådant samt olika leggings. Inser att jag även behöver en ny jacka då jag igår såg att jag ser sååååå blek ut i minmilitärgröna och dessutom köpte jag nog den för 6 år sen, Nä kan det stämma!!!!! Jag har för mig att jag köpte den till kristin och Jans bröllop och det var väl 2002 eller har jag hel fel??? Eller nej det var nog 2004, nåja 4 år gammal är nog gammalt.

I kväll blir det körslaget. Heja Brolle så klart!!!!

Nej om jag nu snabbt ska ta och koka kaffe och äta lunch innan Teodor och mamma kommer tillbaka, vilket de nog snart gör.

/ Sofia

Fredag 9/5-08

*Jag & Teodor steg upp vid 06.00.
*Promenad till gammelmommo för att lämna Smilla då hon idag skulle vara hundvakt. Hon fick hårda restriktioner om att bara ge torrfoder, inget annat!
* Jag & Teodor packade in oss i bilen och körde förbi och hämtade mormor.
* Tanka.Min bensinmätare fungerar ej så tankar alltid för mkt.
* Köra till Gällivare.Teodor var vaken hela vägen.
* Väl i Gällivare var mormor på möte och jag och Teodor var på promenad då det var under gossens fm sovtid. Jag gick och kika på lite villor.
* Mormor klar från mötet och då gick vi på stan. Köpte en svart kofta till Teodor med en döskalle på, samt att viköpte en present till Mikaela.
* Lunch på Manuela. Det är då det bästa stället hittills i Gällivare. Dit kommer vi gå nästa gång med. Minus var dock att de hade slut på servetter och att de saknade skötbord.
* Gick en kort sväng till på stan.
* Hemväg. Var tvungen att stanna på bensinmack för blöjbyte, stackarn är dålig i sin mage.
* Hemma i Kiruna.Körde hem mormor och jag och Teodor prompade till gammelmommo för att hämta Smilla.
* Jag & Teodor gick till Buchts och fråga om vi fick lämna tillbaka en vagn vi köpte igår eller Teodor fick den av morfar.
*Lämnade tillbaka vagnen och köpte istället en röd Emmaljunga Scooter. Teodor ska fortfarande ha sin gamla vagn då jag vill att han sitter emot mig, men någon gång kan det ju vara kul att köra den nya:-) Vi köpte den inte utan det var en tidig 1-års present från mormor och morfar, mycket bra present!
* Ringde gammelmommo, som ville komma hit, som vanligt:-), men det är ju kul och då passar jag alltid på att tvätta, vilket jag gjorde nu.
* Gröt ,badoch läggdags för Teodor.
* Jag och gammelmommo såg Talang.

Teodor är inte bra i sin mage:-( men det är inte magsjuka så hoppas han är bättre imorgon. Inga planer vad jag vet,kanske en cykeltur till Annika och Mattias omT nu är bättre annars stannar vi hemma.

nej nu ska jag ta och kika mailen, Sov gott. Just ja Matilda jag tycker inte heller om att prata i luren nå mer. Känner mig bara rastlös:-)fast klart ibland kan det va skoj, men det är mkt sällan.image88Den fina sittvagnen:-)

/Sofia


Sommar snart

Åhh längtar hem till Kiruna. Men inte om det är snö? Hoppas på en riktigt solig sommar i Kiruna, det vore underbart!

Ska bli kul med ett nytt kapitel i mitt liv. Nu har jag liksom inte gamla vanliga Söderhamn att falla tillbaka till. Nu är det något nytt som väntar. Antar jag?

Spännande men ändå drygt. Gillar egentligen inte det här. Gå helt ovetandes, men det kan nog bli bra.

Förresten, jag hatar att snacka i telefon. Ingen som har fattat det? :P Har aldrig vart en telefonmänniska. Vill man mig något kan man skicka sms eller så. Ringa går väl också bra men då ska man ha nåt på hjärtat! Det här kommer jag få äta upp känner jag redan nu haha.

Byeeeeee

/ Matilda

Mitt Busfrö!!!

Hinner inte skriva något inlägg just nu, men jag kommer tillbaka i em/kväll och skriver. Nej jag gillade inte Sixten, men däremot Thilda eller vad hon hette och den där Felix va ju sööööt. Han som ser ut somoch sjunger som Per Gessle var ju hur bra som helst, men bäst är iaf de två trollkarlarna,helst han med korten, Seth.

Hinner sätta in en bild iaf. Teodor älskar att sätta Briokulor i munnen, Förstår inte hur han får plats med de och att det kan va så kul:-)image87

Sixten



Jag fattar inte hur coola Sixten inte kunde gå vidare till Semifinalen i Talang 2008, han är ju hur skön som helst!

/ Matilda

Segt

Nu har jag gått min promenad och ätit frulle. Är riktigt seg känner jag.. Ska ta tag i pluggandet nu så slipper jag ha det kvar i slutet på veckan. Lite av det jag ska göra skulle ha vart inne i fredags men har verkligen inte haft någon motivation. Men måste få det gjort.

Igår såg vi på Parfymen. Ganska så bra film men slutet var ganska spårat :P

Jaja, nu plugg sen ska jag försöka ta mig till gymmet. Men får se hur det blir med den saken!



Saknar Teodor jättemkt! Snart får jag se han:) Sofia och han kommer bli tokig på mig. Kommer va där jämt hehe.


/ Matilda


TRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖt

Så trött och sjuk gosse och just nu en så trött mamma som dessutom fick ont i magen??? Undra vad det kan vara. Nåja sängen väntar. & Teodor har äntligen somnat, stackarn som har feber. Han grinar bara jag rör mig ifrån honom, vill vara i famnen hela tiden. Mysigt men ibland lite tröttsamt helst om man är inne hela dagen med. Imorgon blir det oxå en innedag. Idag missade vi Öppnis och Vincents kalas och imorgon missar vi träff. Nåja vi kommer igen nästa vecka med nya krafter.

Åh vad mysigt det låter med sol och promenader. Jag vill oxå ha sommar NU!!! Just nu är det grådassigt ute, men i lördags fick man iaf känna lite på vad förhoppningsvis komma skall. När det gäller läsandet måste jag bara ta tag i det imorgon.

Jag har nu bokat resa! Det blev till Falun.Flyg till Stockholm och sedan tåg till Falun. Egentligen har jag inte råd, men jag känner att detta måste jag unna mig själv! Det där med pengar det är en världslig sak, det löser sig (hoppas jag) Skatteåterbäringen kommer ju om inte annat.

Nej nu ska jag bara kika in på pixbox och familjeliv och sedan sova.
/Sofia

Smarrigt

Fatta skönt det var med en promenad. Verkligen!

Nu har jag duschat och dricker en smarrig hallonsmoothie :)


Ser gott ut va? ;)

Strax blir det film & mys.

Måste verkligen plugga imorn. Hoppas på SOL till imorn så jag kan sitta ute och läsa :)

/ Matilda

Promenaaad.

Ska snart bege mig på dagens tredje promenad, har blivit helt tokig i att promenera. Tycker det är grymt skönt.

Såg en rolig film igår, The Solomon Brothers, lite skum men den var rätt bra ;)

Nää, nu ska jag gå. Sen dags att hämta tvätten.

/ Matilda

Andra Avenyn

Åh fyfan vad härligt. Tre härliga Andra Avenyn-avsnitt har släppts på Webben. Måste kika ett redan nu :)

/ Matilda

Soooooligt!

Hej!

Idag sov jag till halv elva.. Inte bra. Skulle stiga upp nio egentligen. Nåja. Det var skönt iaf :) Direkt när jag vaknade tog jag min klassiska promenad, jätteskönt att gå sådär på "morgonen", man vaknar ju som till liv. Men MÅSTE ha musik, annars är det ruskigt tråkigt. Promenaden tar ungefär 35-40 minuter, ganska kort men tror inte man ska gå fööör långt innan  man har ätit. Kanske ska utöka den en aning trots allt. 50 minuter är nog ganska lagom.

Sen när jag kom hem så gjorde jag inte så speciellt mkt. Snackade med Boddan i telefon sen gick jag och bokade tvättstuga och slängde soporna.

Bestämde mig sedan för att gå ut på gården och läsa lite i min bok. SJUKT fint väder. Trodde jag skulle bli ute högst 30 minuter för jag är så himla rastlös och hatar att sola. Men vart där närmare tre timmar. Så nu har man fixat lite mer på brännan - utan solarium! :)

Imorgon snacka jag och Alice om att gå till en park och slappa, ifall vädret tillåter. Men kanske blir att vara på gården igen. Har tvättstuga kl 3 :/ Men är riktigt skönt där på gården. Massa grannar som sitter och fikar och grejer och barn som leker så man känner sig aldrig ensam.

Nää, nu ska jag ta och diska sen blir det att ladda för löpningen.

Ska bli kul med sommar känner jag nu. Träffa Sofia och Teodor! Och alla andra. Hoppas Tobbe också kommer hem till sommaren men det borde han ju göra :) Å Mikaela borde också följa tycker jag :) Håller på fundera hur jag ska göra med att ta mig till och från jobbet. Börjar ju kl 6. Så vet inte om jag kommer att orka med en morgonpromenad så pass tidigt. Lär ju ta ett tag att gå från lompis. Men hem kan man ju gå iaf. Men måste ju ta mig dit också. Kanske går bussar, men brukar va dåligt med dem på sommaren. Nåja, det löser sig!!

/ Matilda

Mår illa

Usch jag började må illa.Kan det vara för att jag idag ätiti 8 varmkorvar?? Ja jag vet det låter äckligt och jag kan lova att jag aldirg gjort det. Inte på samma gång, men fyra till lunch och fyra till middag. Egentligen skulle jag äta någonting annat till middag, men det blev så sent då jag hade besök av Jenny och jag var sååååå trött så det enklaste var att värma korv. Blä dröjer nog ett tag innan jag äter Bullens igen. Det kan också vara för att jag började tänka på att dricka cider, för mycket alltså.

Vad har hänt annars idag då? Jo på fm kom mamma och hämtade Teodor då de skulle promenera till Coop. Teodors farmor hade oxå hakat på. Sedan gick jag hem till mor och fikade tillsammans med Teodor, mormoroch farmor. Efter en stund kom min fabror Mattias dit med sin son Cristian,som är 1,5 år. Det får bli Teodors kompis i framtiden om han nu slutar dra Cristian i håret. Teodor har lyckats få tag två gånger nu och det har slutat med att Cristian gallskrikit:-( Tänk att jag har en så liten kusin,Det känns mer som om Cristian och Teodor är kusiner.

Efter det promenerade vi hem och när jag kom hem var Jenny utanför min dörr så hon kom in ochhälsade på så satt och surra samt drack te med henne. Teodor sov i regnet på balokongen. Han sov till 17.30 så tänkte att det kommer bli en jobbig kväll om han inte sover, men han måste ha varit trött då han somnade igen 20.00 och nu sover han. Själv plockade jag undan, åt korv (huva), samt såg på tv.

Smilla är ju nu hos oss nu och det går nästan inte att lämna tillbaka henne då Teodor är alldeles tokig i henne. Han bara skrattar och ska fram till henne. Garanterat kommer första ordet att vara Vovve eller Smilla.
Mattias sa förresten att Cristian inte säger någonting, men idag hos mamma sa han "Titta där" :-) Nåja orden ska ju kommanågon gång,men kul när de gör det.

Nej jag måste lägga mig nu så ila somjag mår.

image84Cristian & Teodor.

/Sofia

Nevvvver

Idag fyller Fia 20 bast! Grattis grattis!! :) Jesper fyller också år, grattis till honom också :)

Fyfan, var ju ut igår. Så jävla tråkigt. Eller asså hade kul men fick skitfylla. Så betala in mig på Stadt sen upp på dass sen tillbaka ut och hem. Kändes sådär. Jag som sett fram emot Stadt också. Nåja, nu blir det fan inge alkohol på ett tag. Eller nästa helg kanske men vill inte tänka på det just nu haha. Tänkte laga lite bakismat - hamburgare och strips men då var ju såklart hamburgerbröden gamla :( Så ska gå handla något sen istället.

Kikar på Talang nu.

En kul grej igår. Jag hoppade in i duschen igår kväll/natt bara för jag fick sån lust. Å efter ett tag går brandalarmet igång hahaha. Måste ha vart ångorna. Lite kul tycker jag iaf ;)

/ Matilda


Morning

Morning! Teodor leker för fullt i sitt rum och jag passar på att skriva så länge han är nöjd med det. Idag har vi vaknat tidigt eller tidigt och tidigt, en halvtimme tidigare än vad vi brukar, 06.00. Idag ser det rätt grått ut ute, men vi hade ändå plus 7 såg jag just och klockan är ju inte ens 7 på morgonen.

Vad händer idag då? ja jag vet faktiskt inte. Min mor skulle i alla fall träffa min farbror och hans son Christian som är 1,5 år gammal och då ska hon ta med sig Teodor.

Tänk att tiden går så sjukt fort och att det faktiskt snart är sommar och festival. Vad skumt det kommer kännas att dricka,men skoj kommer det nog att vara vilket det är varje år på festivalen. Jag har haft roligt varenda år förutom ett år. Kanske man ska ta och kika lite iaf på artisterna detta år, Sahara Hotnights kommer ju,JIPPI!!

Nu börjar han låta lite missnöjd där inne så ska ta och avsluta. Just ja inlägget med barnvagnar blev smått misslyckat:-)

/Sofia

Fest!

Idag ska jag feeeesta. Ser verkligen fram emot det. Jag som har vart grymt otaggad hur länge som helst.

Nåja, ska hoppa in i duschen sen börja fixa mig. Brukar ju som ta ett tag.

Hoppas Lina kommer hit lite tidigare så vi kan ha en förförfest :)

/ Matilda

Vagnbyte

FINT väder idag igen, härligt! Jag har ingen aning om vad vi ska göra, men ut går vi i alla fall. Jag hade ju bestämt mig för att inte köpa en ny vagn ännu, men så började jag fundera..... Jag ska gå och kika på Buchts vad de har för ngt, men det måste vara en vagn som man kan vända mot mig. Hmm vet inte hur denna bild blev. Jag skulle ha en bild på den vagn jag funderat på BRIO Happy.

Nej nu är Teodor less hör jag och jag ska gå och äta frukost.

 
 Sök butik
 Skicka till en vän
 Utskrift
 
  
 
Produktinformation
 
Detaljerad Information
Liggdel
Den tillhörande liggkorgen är ombonad och bekväm med madrass, vindskydd, bärband och egen sufflett. I fotänden finns ett praktiskt förvaringsfack. Klädseln är avtagbar. Enkel att ta med i bilen, på bussen, i tunnelbanan, på flyget, in i lägenheten eller hem till vännerna.

Sittdel
Den tillhörande sittdelen är ergonomiskt utformad och har en ren, modern design. Inkluderar sufflett, handmuff och fotsack.

Sufflett
Suffletten ingår och skyddar mot sol, blåst, regn och ljud.

Förvaring
Rymlig varukorg i textil.

360°-reflexer
Reflexer har placerats så att vagnen syns från alla håll när det är mörkt.

Färgval
Ge din skaparglädje fritt spelrum! Välj en färg på liggkorgen, en annan på sittdelen och en tredje på skötväskan. Jobba med kontraster eller nyanser, moderna eller klassiska färger. Kombinationerna är många, valet är ditt!

Chassi
Välj mellan chassimodellerna BRIO Teleskop och BRIO Compact.
 
Andra Sittvagnar
Joy
Sing Sittvagn
Race
Sitty
  
/Sofia

Åhå

Läste igenom bloggen vår och såg att det fanns massa roliga listor, men lugn ska inte göra någon mer nu fast jag tycker det är roligt båda att läsa och att göra. /Sofia

Sorry

Jag ska också göra listan som Matilda gjort.Kände bara för det,sorry inte så intressant läsning för andra kanske. Annars så har jag och Teodor idag varit ute och gått med Annika och Wilgot,varit på gammelfammos 80års kalas samt hälsat på hos Sonja och Ola. Jag har köpt en cykel idag:-)!

JAG ÄR:
Blyg: Ibland beror på sammanhang
Smart: Jodå ibland kanske lite tankspridd vilket ibland resulterar i att jag kan verka lite off:-)
Långsam: Ibland.
Stressad: JA jag är världens tidsoptimist.Tror jag hinner med allt på kort tid.
Tålmodig: Jo det tycker jag.
Djup: Oftast
Öppen: ja det tycker iaf jag.När jag känner för det
Ärlig: Det tycker jag.
Positiv: japp! (ibland)
Rolig: Hehe jag kan tycka det ibland.Kanske har knepig humor.
Ansvarsfull: Jajamän

JAG HAR
Svikit en kompis:
jo det har jag några gånger
Förlorat en bästa vän: Ja, vissa har man väl vuxit ifrån.
Sagt att jag älskar en kompis: Hmm jag gör ju det, men tror inte jag sagt det
Sovit med en killkompis: Japp
Sovit med en tjejkompis: Japp
Pussat en av samma kön: Ja eller fått en puss i fyllan.
Slagit en kompis: Nej,men varit nära att få en smäll
En kompis som vet allt: Annika tror jag vet det mesta iaf.
Berättat hemligheter: Ja

JAG HAR
Blivit sårad:
Ja
Haft stadigt förhållande: Nja inte riktigt, några svajiga förhållanden. Men vill ha ett stadigt NU.
Krossat någons hjärta: Det tror jag..
Gett någon ditt hjärta: Halvt:-)
"Playat" någon: Nej det har jag då inte gjort.Det är liksom inte jag:-)
Sagt att jag älskar någon och menat det: Jo det har jag gjort
Sagt att jag älskar någon, och ljugit: Nej
Varit otrogen: Nej

FAVORIT:
Låt just nu:
just nu är det nog en låt med Chris Brown, hmm kommer inte på vad den heter men den är på en skiva syster bräntåt mig samt att jag i bilen spelar Sibels låt om och om igen.
Pryl: Just nu min nya cykel.Kände mig dock som Bambi på hal is när jag cyklade idag.
Film: Länge sen jag såg film. Skulle vilja se Heartbreak Hotel igen.
Bok: Läser just nu "Flickan som lekte med elden" av Stieg Larsson.
Lärare i skolan: Gunilla som jag hade på högstadiet.
Plats: I soffan eller ute på promenad.
Frukt: banan
Dricka: Cola light eller vatten från min Soda Stream
Ha på mej: Leggings och tunika.

JAG HAR
Opererat mig: ja mina halsmandlar
Cyklat omkull: Ja fy vad otäckt det är
Sjungit i duschen: Nej det gör jag faktiskt inte.
Hoppat bungyjump: Nej!skulle inte göra det ens mot betalning,
Fobi för något: gå ensam ute i mörkret vilket jag så gott som aldrig gör,andras tånaglar (dock inte Teodors så klart)
Sett någon dö: Nej
Varit på begravning: Ja
Sagt att jag hatar någon: Nej

LIVET:
Svart eller vitt: Vitt
Skriva eller tala: Skriva
Öl eller cider: Cider
Nagelbitare:Ja tyvärr. Trodde ett tag att jag slutat, men icke,bläää det är äckligt.
Mobil eller ipod: Mobil
Snygg eller charmig: Charmig skulle jag tro
Lösgodis eller choklad: Lösgodis
Frukt eller grönsaker: Frukt
Film eller serie: Serie
Festa eller softa: softa var ett tag sedan sist jag var ut. Tänkte på det idag och kom framtill att det var senast sept-06. Kirunafestivalen nästa!!! och då ska jag va full!
Sommar eller vinter: Sommar
Fredag eller lördag: Lördag
Ljus eller lampa: lampa, jag är för lat för att tända ljus, Lampor har jag på fast det inte behövs elelr det säger iaf mina kompisar som har hus så de går runt och släcker hos mig & jag tycker det blir mörkt.
Kärlek eller vänskap: Kärlek. Vänskap är ju kärlek med

Sådär nu är testet gjort.  NU väntar sängen. Sov gott

/Sofia

Myskväll

Ikväll blir det Talang och film. Troligtvis. Tack gode gud att jag slipper festa. Känner mig så otaggad som man bara kan bli. Imorn blir jag väl så illa tvungen men då kommer jag nog ha lust med det också:)

Nåja.

Ska in i duschen nu..

image83

/ Matilda

Sorry, Blame it on me

Förlåt för att jag förstör hela bloggen med listor men det är verkligen roligt.... :P

JAG ÄR:
Blyg: Inte så värst. Alla tror att jag är blyg men jag är faktiskt inte så farligt, eller ja det beror väl på :=
Smart: Hehe, jag tror inte det.
Långsam: Ibland.
Stressad: Jaa, jag är alltid superstressad. Men gör ändå det mesta i sista stund.
Tålmodig: Nää, oftast inte.
Djup: Ja, jag tror det!
Öppen: Ja, rätt så.
Ärlig: Det tycker jag.
Positiv: Nja,sådär.
Rolig: Megakul!
Ansvarsfull: Ja, sådär iaf :)

JAG HAR
Svikit en kompis:
Det har man säkert gjort.
Förlorat en bästa vän: Ja, vissa har man väl vuxit ifrån.
Sagt att jag älskar en kompis: Hm, det tror jag. Eller JA det har jag.
Sovit med en killkompis: Japp
Sovit med en tjejkompis: Japp
Pussat en av samma kön: Ja, fyllepuss har väl hänt.
Slagit en kompis: Nej, onödigt att slåss.
En kompis som vet allt: Lina vet det mesta tror jag. Johanna & Bodil också.
Berättat hemligheter: Ja

JAG HAR
Blivit sårad:
Ja
Haft stadigt förhållande: Ja, ganska så:)
Krossat någons hjärta: Det tror jag..
Gett någon ditt hjärta: Mm
"Playat" någon: Nej, inte avsiktligt ialla fall...
Sagt att jag älskar någon och menat det: Tror inte det, eller jo, det har jag nog.
Sagt att jag älskar någon, och ljugit: Nej
Varit otrogen: Nej inte direkt.

FAVORIT:
Låt just nu:
Håkan Hellström - Jag hatar att jag älskar dig men jag älskar dig så mycket att jag hatar mig, ACDC - Shook me all night long, Sonja Aldén - Inte regn som faller
Pryl: Mobil och Ipod
Film: Just nu - Million Dollar Baby
Bok: Hm, vet inte. Bakom stängda dörrar är riktigt bra och hemsk.
Lärare i skolan: Mats (tror jag han heter) i idrottspsykologi.
Plats: Sängen eller framför TVn.
Frukt: Päron tror jag. Nej, vindruvor kanske.
Dricka: Pepsi Max, inga tvivel!
Ha på mej: Leggins och snygg klänning/oversize t-shirt/ tunika

JAG HAR
Opererat mig: Mm
Cyklat omkull: Ja, ont som fan gjorde det.
Sjungit i duschen: Always
Hoppat bungyjump: Nej!
Fobi för något: Småkryp, mörker och spöken.
Sett någon dö: Ja
Varit på begravning: Ja
Sagt att jag hatar någon: Nej

LIVET:
Svart eller vitt: Svart
Skriva eller tala: Skriva
Öl eller cider: Cider
Nagelbitare: Nej
Mobil eller ipod: Mobil
Snygg eller charmig: Hm, charmig tror jag.
Lösgodis eller choklad: Lösgodis
Frukt eller grönsaker: Frukt
Film eller serie: Serie (tar inte slut lika fort)
Festa eller softa: Hm, beror på vem man softar med ;)
Sommar eller vinter: Sommar
Fredag eller lördag: Lördag
Ljus eller lampa: Ljus (men vågar inte tända ljus när jag är själv, känns så spökaktigt)
Kärlek eller vänskap: Kärlek om jag måste välja. Men båda behövs.

Sjuk lista ;p

Hahaha, jag skulle egentligen inte lägga upp denna men den vart lite kul/äcklig. Så varsågod.

Får lite dåligt samvete på dom "dumma" grejerna men det är ju bara slumpvis och på skoj. Men förlåt ändå hehe.

Instruktioner:

Bläddra bland kontakterna på din mobil.
- Stanna slumpvis.
- Ta namnet och sätt som svar.

Hej, jag heter Anton
Jag är jättekär i Carl ,
men jag tycker att Emelie är snyggast.
Den fulaste på hela jorden är Frida ,
fast Ida  är nästan ännu fulare.
Jag tycker att Johanna är helknäpp,
men Jonas S är nog den mest korkade person jag vet.
Hetast i universum är Lina,
och Marit kommer gå längst i livet.
Hejdå, nu ska jag gå och ha sex med Pappa

/
Matilda

Kläder från Ellos :)

Fick nyss ett sms från ELLOS att mina kläder har kommit. Så ska gå och hämta ut dem nu :) Hoppas hoppas hoppas att jag tog rätt storlek och att de är lika snygga som de såg ut på bilderna, då blir jag glaaad. Men får nog vänta ett tag med att använda dem, de är rätt somriga. Men gör inget :)

Ska ta och bege mig nu. Måste förbi biblioteket en sväng också. Sen hem och städa lite :(

/ Matilda


Godmorgon

Nu har jag vaknat och ska ta och bege mig på en kortare promenad. Känns inte alls lockande men känner att jag måste. Idag blir det nog gym också. Ikväll får jag se om det blir utgång eller om vi sparar det till imorgon. Känner mig fan fortfarande bakis sen onsdagen.

Nä nu måste jag röra på fläsket!

Bueee

/ Matilda

Sov gott!

Nää, nu ska jag nog ta och sova. Har sovit hela dagen känns det som men det räcker inte.

God Natt!

image82

/ Matilda


antingen eller..

Gaaah, en till. Men detta är sista för idag.

Hav eller sjö
TV eller Dator
Höst eller vår
Jul eller Påsk
Svart eller Vit
Ipod eller MP3
VH1 eller MTV
Rosa eller Lila
Hund eller Katt
Guld eller Silver
Bad eller Dusch
Sko
eller Sandal
Afrika eller Asien
Löshår eller Äkta
Mobil eller telefon
Klänning eller kjol
Lägenhet eller Hus
Plugga eller arbeta
Blond
eller brunett
Vanilj eller Choklad
Ring eller halsband
Jeans
eller leggings
Stjärnor
eller månen
Jordgubb eller hallon
Nyår eller Midsommar
Långt hår eller Kort hår
Nagellack eller Läppstift
Sanning eller Konsekvens
Blåa ögon eller Bruna ögon
Snowboard eller skidor
Berg-och-dalbana eller Vattenbana
Harry Potter eller Lord of the rings
Christina Aguilera eller Britney Spears

/ Matilda

lista

Kan inte hjälpa att jag gillar listor :p

SÅ FORT DU LÄST DETTA HAR DU BLIVIT UTMANAD

Regler: Du måste svara på alla frågor och sen utmana alla som läser detta.

ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV
1. Är du singel? Nej
2. Är du lycklig? Jorå, ganska så.
3. Är du uttråkad? Nää, eller ibland så.
4. Är du ledsen? Ibland är jag ledsen, mest för att jag oroar mig över framtiden.
5. Är du italienare? Nej
6. Är du en cooling? Ja, svincool.
7. Är du från Irland? Nej
8. Är dina föräldrar fortfarande gifta? Nej

ÅTTA SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV

1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Hm, ja det är möjligt.
2. Har du någon gång blivit sårad? Ja
3. Har du någonsin tänkt på samma tjej/kille flera gånger under samma natt? Hm, ja kanske?
4. Har du gillat en tjej/kille utan att berätta det för henne/honom? Haha Ja
5. Har du kysst någon under de senaste veckorna? Japp:)
6. Har du haft en hemlig beundrare? Ja, det har man nog haft.
7. Är du kär? Jepp
8. Vill du gifta dig när du blir stor? Ja :)

TVÅ ALTERNATIV

1. Hår eller ögon? Ögon
2. Katter eller hundar? Hund
4. Några få bästa vänner eller jätte många "vanliga" kompisar? Några få bästa vänner tror jag. Men har väldigt många "vanliga" vänner också hehe. En blandning är nog bäst.
5. Tv eller internet? TV
6. Coca-Cola eller Pepsi? Pepsi Max
7. Utekväll eller romantisk hemma kväll? Hm, romantisk hemmakväll tror jag.
8. Pengar eller lycka? Lycka. Vad ska man med pengar till om man inte är lycklig? Men pengar kanske gör en lycklig iofs hehe.
9. Dag eller natt? Natt. Eller kväll.
10. Msn eller mobil? Mobil

TIO "HAR DU NÅNSIN..."
1. Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån? Nej, har aldrig smitit, inte hemifrån iaf :P
2. Brutit ett ben? Nej
3. Gjort något du ångrar? Ja
4. Hoppat Bungy Jump? Nej, aldrig i livet.
5. Ljugit för någon du tycker om? Nä, eller en vit lögn kanske.
6. Ätit en hel tårta? Nä.
7. Gjort bort dig offentligt? Ja, såklart. Men är inte så farligt att göra det heller. Eller beror ju på :)
8. Velat bli tillsammans med ditt ex igen? Nej
9. Gråtit när ett husdjur dog? Jaa, det är ju familjemedlemmar.
10. Velat försvinna? Ja

SENASTE
1. Telefonsamtalet du gjorde? Ringde till Lina och sa att jag var redo för promenaden.
2. Telefonsamtalet du fick? Lina.
3. Personen du var med? Lina
4. Roligaste grejen som hänt? Ja, vad skulle det kunna vara. Filmen jag och Lina hyrde. Iofs en sorglig film men kul att se en film.
5. Personen du smsade? Sondell
7. Du skrev till på msn? Joel
9. Du tillbringade natten med? Sondell
10. Du kramade? Sondell

/ Matilda

Avsluta meningen

Avsluta meningen:

1. Jag har insett att min sista kyss.....kommer det dröja länge till!
2. Jag lyssnar på.....Insider just nu.
3. Jag pratar....norrländska, och mkt när jag är på G.
4. Jag tycker om.....myskvällar med film.
5. Mina bästa vänner är......underbara.
6. Min första riktiga kyss......hände när vi lekte en lek i mörker.
8. Jag avskyr när folk frågar....vad man har fått i julklapp. Är ju så drygt att rabbla upp, och så får man den frågan flera ggr om dagen i flera dagar.
9. Kärlek finns.....i mitt hjärta.
10. Äktenskap är......fint.
11. Någonstans, tänker någon på.......mig hoppas jag ;)
12. Jag kommer alltid att.......hata att sova ensam.
13. Jag är hemligt förälskad i........ingen.
14. Sist jag grät var.......i lördags, ville inte men kunde inte hålla tillbaka min besvikelse!
15. Min mobiltelefon är.........en viktig ägodel.
16. När jag vaknar på morgonen........tycker jag att det ska bli jobbigt med en ny dag hehe.
17. Innan jag går och lägger mig......brukar det bli film eller TV.
18. Just nu tänker jag på.......om jag ska gå ut imorgon eller vänta till lördagen. Två dagars utgång känns lite för avancerat, helst idag med tanke på att jag är bakis.
19. Bebisar är........jättesöta, Teodor är sötast:)
20. Idag ska jag.......kolla lite mer TV sen sova.
21. I kväll ska jag......kolla lite mer TV sen sova.
22. I morgon kommer jag.......troligtvis ta en morgonpromenad, sen får jag se. Kanske utgång som sagt.
23. Jag vill verkligen vara.........RIK!


Bakis

Jahapp då var man bakis idag då. Igår var det kul med fest, idag känns det som att man kanske skulle ha struntat i det. Brukar vara så va? ;p

Nu har jag värmt ICA:s Mozarellapizza (mumsssss), ska kika klart Andra Avenyn och sedan Insider.

På återHörande.

image81
Hihi så söööta. Du får gärna bli min pingvin ;)

/ Matilda

RSS 2.0